eur:
388.98
usd:
363.6
bux:
68137.44
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Kedvező helyzetből várja a Loki a visszavágót a BL-ben

Kedvező helyzetből várja a Debrecen labdarúgócsapata az észt Levadia Tallinn elleni szerdai Bajnokok Ligája-selejtező visszavágóját, ugyanis a magyar bajnok az első találkozón, idegenben 1-1-es döntetlent ért el.

A két csapat tavaly a sorozat egy körrel későbbi szakaszában, azaz a harmadik fordulóban találkozott egymással, akkor a hajdúsági alakulat mindkét találkozón Adamo Coulibaly találatával 1-0-ra győzött.

A szerdai mérkőzés viszont abból a szempontból talán még fontosabb, hogy amennyiben kiesne Herczeg András csapata, akkor befejezi európai kupaszereplését. Az a múlt pénteki sorsoláson eldőlt, hogy a párharc győztesére a svájci bajnok FC Basel vár a következő fordulóban.

A múlt heti, észtországi összecsapáson hazai együttes az 59. percben szerzett vezetést, míg a Debrecen a 90. percben, Rezes góljával egyenlített.

"A tavalyi hazai meccs után az észt játékosok a B-közepet fényképezték, annyira megragadta őket a hangulat. Nincsenek hozzászokva. Remélem, hasonló élményben lesz részük szerdán is" - nyilatkozta a klub hivatalos honlapján Dombi Tibor, az együttes legrutinosabb labdarúgója.

Nem kedvezett a csapatnak, hogy a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezője előtt kevés idő állt rendelkezésükre az eligazolt játékosok pótlására, ennek ellenére nem érezzük úgy, hogy a Levadia Tallinn előnyben lenne amiatt, mert az észt bajnokság már folyik - mondta Herczeg András. A Debrecen klubmenedzsere kifejtette: hat futballista igazolt el nyáron, a pótlásukra érkezett próbajátékosokat pedig csak néhány edzőmeccsen és a Szuperkupa-találkozón tesztelhették.

"Kevés idő állt tehát rendelkezésre, hogy megtaláljuk azt a formációt, amellyel sikeresen vehetjük a BL-selejtezőt, de erőnlétileg nem vagyunk hátrányban az észtekkel szemben" - fogalmazott Herczeg.

A klubmenedzser a szerda esti mérkőzésen jobb iramra számít, mint egy hete Észtországban, mivel nem a tűző napon kell játszaniuk. Az összeállításról egyelőre nem beszélt, de az biztos, hogy Laczkó és Simac nem játszhat, míg Bernáth szereplése a kedd esti edzésen dől el.

A találkozót a norvég Tom Harald Hagen vezeti majd, aki karrierje első Bajnokok Ligája-mérkőzésére készül.

A várható kezdőcsapatok:
Debrecen: Malinauskas - Fodor, Komlósi, Mijadinoski, Nagy Z. - Yannick, Czvitkovics, Kiss Z., Szakály P. - Coulibaly, Kabát
Levadia Tallinn: Kaalma - Kalimullin, Morozov, Podholjuzin, Teniste - Nunes, Leitan, Malov, Nahk - Ivanov, Neemelo

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×