eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Újabb magyar pályázat bukott el

Svédország rendezi a 2013-as jégkorong-világbajnokságot - döntött a sportág közgyűlése Vancouverben. A magyar pályázat a harmadik legtöbb szavazatot kapta, de esélye sem volt a svédekkel szemben.

"Nem vagyok boldog, de el kell ismerni, a svédeké volt a legjobb, legerősebb pályázat" - mondta Studniczky Ferenc, a magyar szövetség elnöke.

"A mi kandidálásunk gyenge pontja, hogy a válogatott még nem jutott fel az élvonalba, ugyanakkor elismerik, hogy jó úton járunk. Mindenki ismer már minket, harmadik alkalommal pályáztunk, és egyre jobbak vagyunk. Bár az elnökségi döntésre még várni kell, bízom benne, hogy a 2014-es vb-re is jelentkezünk" - tette hozzá a sportvezető.

A szavazás már az első körben eldőlt. A lehetséges 96 voksból a svédek 70-et, a fehéroroszok 15-öt, a magyarok 8-at, a csehek hármat kaptak, a lettek a megméretés előtt visszaléptek. A svédek korábban kilenc alkalommal rendeztek vb-t, legutóbb 2002-ben.

A nemzetközi szövetség (IIHF) azt tervezi: 16 helyett 14 csapat vegyen részt a vb-n, így a magyaroknak még nehezebb lenne feljutni.

"Egyelőre csak vizsgáljuk, milyen lenne két hetes csoportban játszani a vébén. Még semmi sincs kőbe vésve. Nincs arra vonatozó időpont, hogy mikortól lenne 14 csapatos a vébé" - mondta Kalervo Kummola, az IIHF alelnöke. 

Címlapról ajánljuk
A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

Az Európai Unióban a foglalkoztatottak 22,5 százaléka, míg Magyarországon 10,6 százalék dolgozott otthonról 2022-ben – derült ki az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzéséből. A tanulmány szerzője, Erdélyi Dóra az InfoRádióban elmondta: minél fejlettebb egy ország, annál inkább jellemzőbb a home office gyakorlata.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 19:53
2024. április 28. 18:28
×
×
×
×