eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Drogba könnyezve, Sevcsenko faarccal búcsúzott Mourinhótól

Nem akar hosszú szünetet tartani a Chelsea-től távozó José Mourinho. A portugál szakember megállapodott a végkielégítésről a londoni klubbal, és több millió eurót tehet zsebre. Játékosai nehezen köszöntek el a sikeres trénertől, Drogba például könnyezett.

"Olyan volt, mint amikor valaki meghal a családban" - kommentálta a Chelsea labdarúgó-csapatának egyik, nevét fel nem fedő játékosa azt, milyen volt a hangulat az öltözőben, amikor a José Mourinho elbúcsúzott a futballistáktól.

A 44 éves portugál tréner csütörtökön jelentette be, hogy távozik a londoni sztárklub éléről, és még aznap délelőtt kipakolta irodáját, elvitte személyes tárgyait, valamint búcsút vett szeretett játékosaitól a cobhami edzőközpontban.

Nehéz búcsú

A búcsú nehéz volt: a sokak által ridegnek tartott Mourinho próbált faarccal elbúcsúzni a futballistáktól, de ez nem sikerült.

Egyenként búcsúzott el a keret valamennyi tagjától, és mindenkinek a legjobbakat kívánta.

A portugál edző először a nyáron igazolt Juliano Bellettihez lépett oda, és megköszönte neki, hogy jól szerepelt az utóbbi mérkőzéseken. Gratulált a szintén brazil Alexnek, akinek sok sikert kívánt.

Mourinho megölelte a régi harcostársakat, például Petr Cecht és Ricardo Carvalhót, akik mind a hat Chelsea-trófea elhódításában részt vettek.

Drogba könnyei

A legnehezebben Didier Drogba viselte a búcsúzkodást. Az elefántcsontparti csatárral halkabban beszélt a távozó tréner, és megragadta a karját.

"Te vagy a legjobb csatár a világon, és magad miatt váltál azzá. Büszke vagyok rád, Didi, és neked is büszkének kellene lenned magadra. Dolgozz keményen, te egy győztes típus vagy" - ezekkel a szavakkal búcsúzott a portugál szakember egyik kedvenc játékosától, majd megölelte, mint egy apa a gyermekét.

Mikor Mourinho továbbment, Drogba nem bírta tovább, és könnyekben tört ki. Florent Malouda próbálta vigasztalni az elefántcsontparti támadót.

Egy barátja szerint Drogba nagyon ideges lett, amikor megtudta, hogy kirúgták a trénert, akire mentorként tekintett.

Nem kizárt, hogy a 29 éves csatár kérni fogja a vezetőket, hogy engedjék másik együtteshez szerződni - tette hozzá a labdarúgó barátja.

Egy rideg kézfogás Sevcsenkónak


Egyedül Andrij Sevcsenkóval viselkedett kimérten, mindössze egy kézfogással búcsúzott az ukrán csatártól, aki sokak szerint a vesztét okozta.

Mourinho keveset szerepeltette a Milantól rekordösszegért igazolt aranylabdás támadót, akit Roman Abramovics orosz tulajdonos favorizált.

Peter Kenyon ügyvezető igazgató is beszélt a játékosokkal, megpróbálta megmagyarázni a kialakult helyzetet, de a játékosokat nem érdekelte túlzottan a magyarázkodás.Közben Mourinhónak sikerült megállapodnia a végkielégítésről. A 44 éves portugál szakember nem hozta nyilvánosságra az összeg nagyságát, de a BBC szerint 30 millió euró körüli összegről van szó, a Daily Mail című napilap 20 millióról tud, míg a Daily Mirror 15 milliót ír.

"Várom a hívásokat"

A tréner később bejelentette, hogy gyorsan vissza akar térni a kispadra.

"Várom a telefonhívásokat. Élvezni akarom az életet, de dolgozni is akarok" - mondta a 44 éves portugál szakember, aki egyúttal cáfolta, hogy Luiz Felipe Scolari helyére pályázna a portugál válogatottnál.

"Ez egy szép és gazdag része volt az életemnek. Köszönetet mondok valamennyi Chelsea-szurkolónak ezért a soha véget nem érő szerelemért" - üzente a drukkereknek.

A szurkolók egy hatalmas transzparenst feszítettek ki csütörtökön a Stamford Bridge mellett, amelyen a "José Mourinho, egyszerűen a legjobb" felirat állt.

Többen sírva fakadtak a hír hallatán, és várhatóan jó néhány mérkőzést kell megnyerni az új menedzsernek, Avram Grantnek, hogy ne a portugált éltessék a lelátókon.

Kicserélődhet a keret

Mourinho távozása után valószínűsíthető, hogy több kulcsjátékos is elvágyódik a londoni klubtól, ugyanis sokan a portugál szakember miatt szerződtek a Kékekhez.

A már említett Drogba mellett Michael Essien is felháborodott a döntésen.

A nyáron igazolt Florent Malouda kijelentette, hogy a Mourinhóval való találkozás győzte meg, míg a portugál Ricardo Carvalho azt hangsúlyozta, hogy a Real Madridba is mehetett volna, de honfitársa miatt maradt a Chelsea-nél.

A védő mindenesetre azt mondta, hogy egységesnek kell lenniük, és fel kell sorakozniuk Grant mögött, mert ő a Chelsea jövője.

Debütálás csúcsrangadón

Közben megkezdte tevékenységét az új menedzser, Avram Grant, aki első döntésével várhatóan nem lopja be magát a szurkolók szívébe, ugyanis egy volt Liverpool-játékost, Jamie Redknappet akarja bevonni stábjába.

Az angol sajtóban a Special One mintájára egyelőre Unknown One-nak, azaz Ismeretlennek hívott izraeli szakember a vasárnapi, Manchester United elleni rangadón ülhet először menedzserként a kispadon.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×