eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Drámai vallomás: "Beckhamtől függ a sorsom"

Nagyon nehéz helyzetben van az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. Steve McClaren csapatának ugyanis a jövő héten győznie kell az Észtország elleni idegenbeli Európa-bajnoki selejtezőn, egyébként a David Beckhamet újra behívó szakembernek alighanem távoznia kell posztjáról.

Nehéz hét elé néz az angol labdarúgó-válogatott és főleg annak szövetségi kapitánya. Steve McClaren és együttese ugyanis pénteken barátságos mérkőzésen Brazíliát fogadja, majd jövő héten idegenben játszik Észtországgal Európa-bajnoki selejtezőn.

A meglehetősen felemás eredményeket produkáló szövetségi kapitány - talán éppen bizonytalan helyzete miatt - engedett a közvélemény nyomásának és visszahívta a válogatottba annak korábbi kapitányát, a tavalyi németországi világbajnokság óta mellőzött David Beckhamet.

Ezzel ismét összeállhat a tavalyi vébén nem túl jól szerepelt, ám hatalmas lehetőségekkel bíró Joe Cole, Frank Lampard, Steven Gerrard, David Beckham középpályás-sor.

"Ez az én döntésem"

"David Beckhamtől függ a sorsom" - ismerte el Steve McClaren, aki ugyanakkor cáfolta, hogy segítője, a korábbi szövetségi kapitány Terry Venables ellenezte volna a Real Madrid labdarúgójának újbóli meghívását.

"Ez az én döntésem és ez alapján folytathatom majd, vagy bukok el. Meghallgatom a tanácsokat, de Terry is ült már az én székemben, így pontosan ismeri és megérti a helyzetem. Ezt a döntést meg kellett hoznom" - jelentette ki Steve McClaren.

A szakember szerint David Beckham újbóli behívásának oka az, hogy a válogatottnak győzelmekre van szüksége. "Ezért hoztam vissza David Beckhamet. Nem a szurkolók, a média, vagy másvalaki miatt, hanem a csapat, az angol válogatott érdekében" - mondta a kapitány.

David Beckham péntekig néma marad

Steve McClaren és David Beckham között egyébként van egy megállapodás, mely szerint a középpályás a Brazília elleni meccs lefújásáig nem nyilatkozik a visszahívásával kapcsolatban, hanem majd a pályán bizonyít.

A The Sun szerint a szövetségi kapitány először a februári, Spanyolország elleni 1-0-s vereség után gondolkodott el David Beckham újbóli behívásán. A jobb szélre utódként kiszemelt Aaron Lennon (Tottenham) és Shaun Wright-Phillips (Chelsea) közül egyelőre egyik sem bizonyult megnyugtató megoldásnak, Steven Gerrardról (Liverpool) pedig bebizonyosodott, hogy sokkal hasznosabb a pálya közepén.

"David elkezdett jól játszani és ha David Beckham jó formában van, és úgy játszik, ahogyan tud, akkor számításba kell venni. Milyen régóta birtokolta ő a jobb oldali középpályás posztját? Vannak tehetséges játékosaink, de nekem mérkőzéseket kell nyernem. Erről szól a történet" - jelentette ki Steve McClaren.

Címlapról ajánljuk
Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meghaladja az egymilliót a gyógyszerfüggők száma Csehországban. Legtöbbször egyszerűen beszerezhető, legális gyógyszerek, fájdalomcsillapítók, altatók, szorongásra és depresszióra alkalmazott tabletták okoznak függőséget. Az állam tud a problémáról, mégsem tesz ellene – állítja a Kábítószer-fogyasztást és Függőségeket Vizsgáló Nemzeti Központ.

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 17:15
×
×
×
×