eur:
387.1
usd:
356.21
bux:
68533.23
2024. május 17. péntek Paszkál

Paolo Maldini egy évet hosszabbított - vagy mégsem?

Paolo Maldini, az AC Milan veterán futballsztárja újabb egy esztendővel meghosszabbította szerződését a milánói együttessel - jelentette be Carlo Ancelotti, a Bajnokok Ligája-döntős csapat vezetőedzője. A 39 éves hátvéd ugyanakkor azt mondta, hogy egyelőre még semmit sem írt alá.

"Egyelőre még nem írtam alá új szerződést, de Costacurta buliján beszéltem Galliani alelnök úrral, és szóban megegyeztünk. Újabb egy évig folytatnám a pályafutásomat, de konkrétumokról csak a szezon végén beszélhetünk" - hangsúlyozta a védő, aki korábban több alkalommal is elmondta: elképzelhető, hogy az idei lesz az utolsó idénye.

Maldini 1985 januárjában mutatkozott be a Milan színeiben, és több mint húszéves pályafutása alatt végig hű maradt a piros-feketékhez.

Hétszeres olasz bajnok, egyszeres kupagyőztes, négyszer-négyszer a BEK-, illetve a BL-trófeát, valamint az európai Szuperkupát is elhódította csapatával.

Kétszer a Világkupát, ötször az olasz Szuperkupát is megnyerte. Több mint 600 élvonalbeli mérkőzésével csúcstartó a Serie A-ban.

A 2002-es vb-nyolcaddöntő után, amikor Olaszország aranygóllal 2-1-re kikapott a házigazda Koreai Köztársaságtól, a sztárhátvéd visszavonult a válogatottságtól, de hazájában egyedülálló módon így is 126-szor ölthette magára a címeres mezt.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: az erőszak a mindennapok részévé vált

Orbán Viktor: az erőszak a mindennapok részévé vált

A pártelnök-miniszterelnök terjedelmes interjút adott péntek reggel a Kossuth rádióban. Elmondta, az élet és halál között lévő Robert Ficóért "imádkozunk". Szerinte rosszkor esett ki a munkából Szlovákia miniszterelnöke, az EP-választás és az amerikai elnökválasztás dönthet ugyanis "háború vagy béke ügyében".

Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

A szlovákiai társadalom hosszú ideje nagyon feszült, és a politikusok a merénylet után is inkább hergelnek, mintsem nyugtatnak – mondta az InfoRádióban a szlovákiai Fórum Intézet elnöke. Öllös László politológus, filozófus szerint a kampány hátralévő része a Robert Fico elleni támadásról szól majd.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
Győztek a civilek Győrben, nem épülhet akkumulátorgyár a kertvárosban

Győztek a civilek Győrben, nem épülhet akkumulátorgyár a kertvárosban

Több helyi civil szervezet két éve tartó tiltakozása után Dézsi Csaba András, Győr polgármestere bejelentette, hogy a Győrszentiván melletti ipari park (GIPZ) besorolása megváltozik. Ez azt jelenti, hogy a lakók szerint veszélyes, hangos ipari park helyett egy normál besorolású gazdasági terület épülhet csak mellettük a szomszédban. Pintér Bence, a Tiszta Szívvel a Városért Egyesület polgármesterjelöltje szerint ez óriási siker a szentiváni civileknek, akik két éve tiltakoznak a GIPZ besorolás ellen.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×