eur:
389.57
usd:
363.23
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Janics visszavágott Kovácsnak

Visszavágva a szombati, 500 méteren elszenvedett vereségért Janics Natasa 200-on legyőzte Kovács Katalint a női kajak egyesek versenyében a szegedi Világkupa válogatóján. A férfiak hasonló számában Gyertyános Gergely nyert, míg a kenu egyesek versenyében Foltán László bizonyult a leggyorsabbnak.

A győztesek B egységként indulhatnak az Eb-válogatóként is funkcionáló Vk-n, amelyen első számú versenyzőként azok szállhatnak vízre, akik a tavalyi világbajnokságon szerepeltek ezekben a számokban (K-1: Boros Gergely, illetve Paksy Tímea, C-1: Bozsik Attila).

A Világkupán nemzetenként két-két egység indítható minden számban.

A kétszeres olimpiai bajnok Janics számára vasárnap nem kisebb volt a tét, minthogy bekerül-e egyáltalán a válogatottba. Mivel néhány hete kivált Fábiánné Rozsnyói Katalin csoportjából és ezáltal nincs páros-, illetve négyes partnere, újabb kudarca esetén nagy valószínűséggel egyik számban sem indulhatott volna a Vk-n, majd a spanyolországi Eb-n és az olimpiai kvalifikációs duisburgi vb-n.

A minimális célt magabiztos győzelmével teljesítette, de egy hét múlva újabb kemény próba vár rá, hiszen a világbajnoki cím védőjével, Paksy Tímeával kell majd megküzdenie az Eb-csapatba kerülésért.

Címlapról ajánljuk

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×