eur:
394.16
usd:
365.31
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: We Love Budapest

Újabb tűzfalfestmény készült el Pesten - mutatjuk

A Tolnai Lajos utca és a József utca találkozásánál található falfelületen Somogyi János festőművész 1963-ban készült Nők galambokkal című sgraffito alkotásának megőrzése volt.

A józsefvárosi Mindszenty téren készült el a legújabb tűzfalfestés a Józsefvárosi Önkormányzat és a Mindszenty tér 1. szám alatti társasház támogatásával a Színes Város Csoport művészei által.

A tűzfalak megújítását kitűző projektsorozat célja ezúttal a Tolnai Lajos utca és a József utca találkozásánál található falfelületen Somogyi János festőművész 1963-ban készült Nők galambokkal című sgraffito alkotásának megőrzése volt. Ez azt jelenti, hogy miután hőszigetelték a tűzfalat, az alkotók a lehető legteljesebb módon próbálták megőrizni az eredeti mű jellegét - közölte a Színes Város Csoport.

"Amikor az eredeti művet édesapám ezen a falon elkészítette, országos jelentőségű érdeklődés övezte a sajtó részéről. Sajnos az évtizedek alatt méltatlan állapotba került, ezért vagyok nagyon büszke arra, hogy ez a projekt most megvalósulhatott, és azonnal igent mondtam a Színes Város vezetőinek megkeresésére, hogy újjá varázsolják ezt a művészeti alkotást" - idézi a közlemény Somogyi Medina Katalin szavait.

Az ismert magyar meséket és rajzfilmeket népszerűsítő tűzfalfelújító program részeként valósult meg a Mindszenty téri projekt is. Ennek keretében eddig a Szaffi, a Vuk két változata mellett a Vízipók-csodapók és a Macskafogó készült el a Szigony utcában.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×