INFORÁDIÓ 
2020. február 23. vasárnap
Alfréd

orbán viktor

ungvári tamás

halálhír

Ungvári Tamás József Attila- és Széchenyi-díjas író beszél az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) 70 év unokái címmel rendezett köztéri fotókiállításának megnyitóján a budapesti Madách téren 2015. január 27-én. A nemzetközi holokauszt emléknap alkalmából nyílt kiállítás 24 fotóján holokauszt-túlélők láthatók a legifjabb családtagjaikkal együtt. A kiállítás képeit az EMIH megbízásából Vámos Róbert és Demecs Zsolt készítette.

Levelet küldött Ungvári Tamás gyászoló családjának Orbán Viktor

Infostart / MTI
Újabb cikkünk a témában:

A miniszterelnök az egyetemes kultúrtörténet nemzetközi szinten is elismert krónikásának nevezte a múlt szombaton elhunyt írót, műfordítót, irodalomtörténészt, egyetemi tanárt, akit ma temetnek Budapesten, a Kozma utcai izraelita temetőben.

Ungvári Tamás író, műfordító, irodalomtörténész halála kapcsán levélben fejezte ki részvétét a gyászoló családnak Orbán Viktor miniszterelnök - közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

"A magyar kultúra sok ezer szálból szövődött alkotás, melynek pontos és hiteles bemutatása nemcsak átfogó tudást, de kitartást és alázatot is követel. Ungvári Tamás a magyar polgári értelmiség bátor és elkötelezett képviselőjeként vált a magyar és az egyetemes kultúra történetének nemzetközi szinten is elismert krónikásává" - írta Orbán Viktor.

A miniszterelnök úgy fogalmazott,

"hálásak vagyunk, hogy műfordításaival, szépirodalmi és tudományos műveivel, valamint dramaturgi és tanári munkájával is gazdagította hazánk kulturális életét.

Meggyőződésem, hogy könyvei még sokak számára fogják a feledés elleni küzdelem őrtüzeit jelenteni".

Ungvári Tamás Széchenyi- és József Attila-díjas írót, műfordítót, irodalomtörténészt június 29-én, 88 éves korában érte a halál. Munkásságáról itt írtunk.

Tarlós István főpolgármester közleményben tudatta: Ungvári Tamást, Budapest díszpolgárát a Főváros saját halottjának tekinti.

Ungvári Tamást július 5-én, pénteken 11 órakor helyezik végső nyugalomra a Kozma utcai izraelita temetőben.

Nyitókép: NTI/Mohai Balázs
A címlapról ajánljuk

1200 életrajz nyilvános

Az áldozatok emléknapjához közeledve a Nemzeti Örökség Intézete (Nöri) szinte teljessé tette...
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018