eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
starwarsmedia.hu
Nyitókép: starwarsmedia.hu

Látványos űrhajsza a fiatal Han Solóval, izlandi vígjáték és magyar rövidfilm - moziajánló

A héten debütál a magyar mozikban egy újabb Star Wars-történet, ami Han Solo múltját meséli el. Érkezik még egy izlandi vígjáték, amely előtt egy kiváló magyar kisfilmet vetítenek.

Tovább bővült a Star Wars univerzum, a most mozikba kerülő epizód az Ezeréves sólyom vagánya, Han Solo fiatalkoráról mesél.

A Solo: Egy Star Wars-történet című opust sem sikerült két óra alá szorítani, de az első kritikák szerint kalandos, fordulatos történet született, amely csupán néhány elemében idézi meg a Star Wars-univerzumot. A legtöbb recenzió arra is kitér, hogy nem látszik a végeredményen a sok pótforgatás és a rendezőcsere, és bár sokan nem bíztak a Harrison Ford ifjúkori változatát játszó Alden Ehrenreichban, a cikkek szerint az alakítása elég jól sikerült.

A héten debütál a magyar mozikban az izlandiak Oscar-jelölt alkotása, a A fa alatt című vígjáték. A történet egy a tornácra árnyékot vető fa miatt súlyosan megromlott szomszédi viszonyt boncolgat, amelyben egyre durvább eszközökkel esnek egymásnak a valaha normális kapcsolatot ápoló családok.

A kritikusokat nem győzte meg különösebben a film, de ha szeretik a fekete humort és az északi alkotásokat, akkor érdemes megnézniük.

Előtte egy kiváló magyar rövidfilmet vetítenek. Az Aki bújt, aki nem a 6. Friss Hús Nemzetközi Rövidfilmfesztiválon már ment, és a kritikák érzékeny és lenyűgöző alkotásként emlegették Schwechtje Mihály rövidfilmjét, amely egy leszakadó, szegénységben élő falu gyerekeiről mesél.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×