eur:
392.69
usd:
366.2
bux:
66815.95
2024. április 25. csütörtök Márk

Családi programok hétvégére - esős időben is van hova menni

Tavaszünnep, Múzeumok Majálisa, Keménykalap és krumpliorr - csak néhány a hétvégi, családoknak szóló programkínálatból. Hetven múzeum és kulturális intézmény gyűlik össze az ország különböző részeiből vasárnap a Magyar Nemzeti Múzeumban a 23. Múzeumok Majálisára. Mivel a kertet átépítik, így kivételesen az épületben kap helyet a program. Szombat délelőtt a Cimbora Együttes koncertezik a MOM Kulturális Központban.

Tavaszünnepre várják a családokat szombaton és vasárnap az Aquincumi Múzeumba. A látogatókat Ókort idéző életmód és kézműves bemutatók várják, valamint betekintést nyerhetnek a római katonák, gladiátorok, germán- és kelta harcosok életébe és harci bemutatókon vehetnek részt. A múzeum szabadtéri színházában Plautus: Szamárvásár című darabját mutatják be.

A hétvégén a Bartók Béla úton az Eleven Tavasz elnevezésű háromnapos családi piknikre várják az érdeklődőket utcai társasjátékokkal, kreatív foglalkozással és sok-sok koncerttel, a Kopaszi gáton pedig Sárkányhajó Fesztivál lesz.

Szombaton lesz a Belvárosi Családi Piknik az Olimpia Parkban. Lesz bohócoskola, kézműves programok, bábelőadások, vitézi mókák, Paprika Jancsi körhinták, ugrálóvár, szóval minden, ami a kicsiket jókedvre deríti.

Játékos, mesés-verses születésnapi koncertet ad szombat délelőtt a Cimbora Együttes a MOM Kulturális Központban. Az idén tízéves együttes koncertjein a gyerekek énekelnek, verset mondanak, táncolnak, a lényeg, hogy ők is aktív részesei legyenek a muzsikának - mondta Korhecz Imola, az együttes alapítója.

Japánban is májusban ünneplik a gyereknapot. A Deák 17 Galéria szombat délelőtti múzeumpedagógiai foglalkozása így Japánról és a szigetországban inkább a fiúkról szóló ünnepről mesél, de lesz papírszínház és origami is.

A Ludwig Múzeum szombati családi délelőttjén pedig Türk Péter életmű-kiállításához kapcsolódóan lesz szó arról, hogy vajon ismerjük-e a saját arcunkat? Mely részletekből lehet felismerni az ábrázatunkat és például milyen változtatások után marad még mindig felismerhető.

A TRIP Hajón mutatták be nemrég Csukás István klasszikusát, a keménykalap és krumpliorrt. Bagaméri, a fagylaltárus, Lópici Gáspár, az utca hírmondója mind-mind sokunk számára ismerős karakterek, most a Batthyány téri állóhajón elevenednek meg szombat délután.

A Múzeumok Majálisa ezúttal – a kert átépítése miatt – a Nemzeti Múzeum épületébe költözik. 70 intézmény várja programokkal a kicsiket és a felnőtteket is – a tudományos-szakmai programok mellett múzeumpedagógiai foglalkozásokkal és például SZEDER és a Balázs Elemér Group koncertjével.

A szabadság téri Európa-napon vasárnap több koncert és színházi előadás is lesz: Bíró Eszter: Állati Zenés ABC-je után az Ákom-Bákom Bábcsoport előadásában nézhetik meg A csillagszemű juhászt, majd a MintaPinty zenekar valamint Bolba Éva és a JAZZterlánc muzsikál.

A tavasz a Krúdy-negyedben elnevezésű programon pedig vasárnap a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum várja a közönséget fiákeres utazással, retrotúrával, kvízekkel és tárlatvezetéssel a Krúdy Gyula budapesti életének színtereit bemutató a „Nekem soha nem volt otthonom” című kiállításban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×