INFORÁDIÓ 
2019. május 23. csütörtök
Dezső

mozi

alicia vikander

clint eastwood

Oroszországban betiltott filmmel is várják a magyar mozik a nézőket

Oroszországban betiltott filmmel is várják a magyar mozik a nézőket

Infostart / InfoRádió - Seres Gerda

Az új Tomb Raider, Clint Eastwood valós történeten alapuló hős-mozija és a Sztálin halála is a héten debütál a magyar mozikban.

A héten mutatják be az új Tomb Raidert A dán lányért Oscar-díjat nyert Alicia Vikanderrel. A filmben Lara Croft hét éve eltűnt apja keresésére indul. A kritikák méltányolták, hogy a film az Angelina Jolie-s verzió után egy életteli, már-már hétköznapi karaktert álmodott a vászonra, azonban az értékelések szerint korántsem hibátlanul.

Már a mozikba kerülése előtt komoly port vert fel Az alelnök című televíziós szitkomot jegyző Armando Iannucci új filmje, a Sztálin halála. A különös, groteszk humorú filmet Oroszországban betiltották – indokként a kegyeletsértőtől a szovjet embert alsóbbrendűként ábrázoló filmig mindenféle címke rákerült, pedig a kritikák úgy vélik: csak egy fekete humorú, korántsem kiváló alkotás.

A héten debütál Clint Eastwood újabb hőstörténete, a megtörtént eseményeket feldolgozó A párizsi vonat. 2015-ben egy felfegyverzett férfi lövöldözni kezdett az Amszterdamból Párizsba tartó vonaton, amelyen éppen szabadságon lévő katonák tartózkodtak, akik végül leteperték a támadót. A történet akkor bejárta a világsajtót, Clint Eastwood pedig most a három valós szereplővel készített egy filmet, amit a Variety borzasztóan művinek aposztrofált, a Financial Times kritikusa pedig csak annyit kérdezett: Clint Eastwood, mit tettél?

A Szellemek háza a Spierig testvérek új filmje, amely egy valós történetből, a különös kalifornai Winchester-villa történetéből merítette az ihletet. A legenda szerint a fegyvergyáros özvegye a haláláig építtetett egy egyre bővülő, labirintusokkal és semmibe vezető lépcsőkkel tarkított házat, a puskákkal megölt emberek szellemeinek. Az értékelések kimondottan bátortalannak tartják a filmet, amelyet még Helen Mirren sem tud megmenteni az unalomtól.

Xavier Legrand első rendezéséjért, a Láthatásért elnyerte a Velencei Filmfesztivál rendezői díját, az Ezüst Oroszlánt. A különös hangvételű, kívülről elmesélt történet azt mutatja be, miként válnak halálos ellenségekké a 11 éves gyermekük felügyeleti jogáért perlekedő szétvált szülők.

A Táncterápiában egy látszólag tökéletes életet élő, ítélkezésre és sznobizmusra hajlamos nő nyugdíjba vonulása előtt nem sokkal felfedezi, hogy a férje viszonyt folytat a legjobb barátnőjével. Fényűző otthonát otthagyva bohém húgához költözik, és a karótnyelt nő nem csak egy tánciskolába áll be idővel, hanem a szerelmet is megtalálja. Az újrakezdést éltető bájos angol mozi leginkább a színészektől szerethető: Imelda Staunton, Joanna Lumley, Celia Imrie és Timothy Spall játszanak Richard Loncraine filmjében.

Ugyancsak a héten mutatják be a gyerekeknek szánt Nyúl Pétert, ami az első visszhangok szerint igen szórakoztatóra sikerült.

És érkezik a Mrs Hyde Isabelle Huppert főszereplésével, aki egy villámcsapás következtében hirtelen egészen más emberré válik. 

Nyitókép: Pexels
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018