eur:
394.22
usd:
370.35
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Havas Ágnes: szerencsére rutinosan tudtuk intézni az Oscar-kampányt

Havas Ágnes: szerencsére rutinosan tudtuk intézni az Oscar-kampányt

A Magyar Nemzeti Filmalap - a Saul fia után - már tudta, milyen előkészületeket igényel egy Oscar-jelölés - mondta az InfoRádiónak Havas Ágnes. Deák Kristófot és csapatát 10 millió forinttal támogatták, a filmalap vezérigazgatója pedig - mivel maga is a Bakáts téri zenei általános iskolába járt - a diákokkal a tornateremben szurkolt a filmnek.

„A nagy szerencse az volt, hogy tavaly a Saul fiával már végigcsináltunk egy ilyen kampánysorozatot. Amikor a Mindenki pályázott, pontosan tudtuk, hogy be kell tervezni egy olyan segítő erőt, aki Los Angelesben szervezi az akadémia tagjait a vetítésekre, segíti a csapat és a rendező sajtómegjelenéseit, és akire végig lehet számítani” - jelezte Havas Ágnes.

A Magyar Nemzeti Filmalap vezérigazgatója elmondta, komoly előkészítés szükséges az Oscar-díjat átvételéhez: például szmokingban és nagyestélyiben kell megjelenni, autót kell bérelni, amellyel egészen a vörös szőnyeg elejéig tudnak menni, fel kell készíteni a résztvevőket arra, miket kérdezhetnek. A köszönőbeszédnek azonban az alkotó szívéből kell jönnie – tette hozzá Havas Ágnes.

„Deák Kristóf egy nagyon szerény, nagy helyes fiatalember. Ez az első kisjátékfilmje,

berobbant és a világ tetején ül. Tudta, mit akar mondani.

Nagyon szép az üzenet, hogy azoknak az embereknek ajánlja az Oscar-díjat, akik jobbá tehetik a világot, a gyerekeknek.”

Havas Ágnes elmondta, vasárnap elment a Bakáts Téri Ének-Zenei Általános Iskolába, ahol az osztálytársak, a kórustagok és mindenki pizsamaparty keretében várta a döntést. Vitt egy boltban kapható Oscar-díjat: a gyerekek megnézhették, megtapogathatták, megbeszélték, hány kiló a szobor és mit szólnának, ha megnyerné a film.

„A gyerekek ugyanolyan szeretettel, lelkesedéssel és szerénységgel beszéltek arról, milyen öröm volt ebben részt venni. Ha mindenki összefog és együtt akar valamit, az egy csoda.”

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Európa-liga élőben: csodát kellene tennie a Liverpoolnak a továbbjutáshoz
élő közvetítés

Európa-liga élőben: csodát kellene tennie a Liverpoolnak a továbbjutáshoz

A Liverpool szempontjából katasztrofálisan „sikerült” első mérkőzés miatt háromgólos hátrányból kezdik a Vörösök Bergamóban az Atalanta elleni visszavágót. A tét az Európa-liga elődöntőjébe jutás. Szoboszlai Dominik visszakerült a kezdő tizenegybe, a középpályások közül Endo és Elliott is kimaradt.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×