eur:
395.74
usd:
372.16
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Az őslakos népek művészetét bemutató múzeum nyílt Kanadában

Az őslakos népek művészetét is bemutató új múzeum nyitotta meg a kapuit a hét végén Kanada nyugati részén.

A Vancouvertől 120 kilométerre északkeletre fekvő Whistler új művészeti galériájában az őslakosok korai maszkjai és műalkotásai mellett híres kanadai művészek, úgy mint E. J. Hughes, Stan Douglas, Rodney Graham, Jeff Wall és Ian Wallace munkái sorakoznak.

Az Audain Art Museum gyűjteményét és épületét egy kanadai üzletember, Michael Audain adományozta a városnak. "Ez egy 100 millió kanadai dollár (21 milliárd forint) értékű ajándék a közösségnek" - mondta Nancy Wilhelm-Morden, Whistler polgármestere.

A három év alatt elkészült és több mint 5200 négyzetméteren elterülő múzeum a Whistler melletti Blackcomb-hegy lábánál áll. Audainnek azért esett a választása Whistlerre, mert a várostól remek ajánlatot kapott: mindössze 74 amerikai dollárért (21 ezer forint) bérelte ki a múzeumnak is otthont adó területet 199 évre.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×