eur:
394.36
usd:
369.63
bux:
65210.08
2024. április 19. péntek Emma

Csurka darabját is játszani fogják az Új Színházban

Dörner György, az Új Színház február 1-jén hivatalba lépő új igazgatója közzétette a teátrum idei és jövő évadának műsortervét. Kodolányi János, Páskándi Géza, Hunyady Sándor, Nyírő József, Tomcsa Sándor, Jókai Mór, Bessenyei György, Pozsgai Zsolt és Wass Albert művei mellett láthatja a közönség Csurka István A hatodik koporsó című drámájának ősbemutatóját is, amelynek rendezésére pályázatot írnak ki.

Dörner György a Színház.hu portálon tette közzé csütörtökön az Új Színház idei és 2012/2013-as évadának műsortervét.

Bár az új vezetés első bemutatóját csak márciusban tartják, már a meghirdetett februári programon is változtatna Dörner György: 26-án Kocsis István Árva Bethlen Kata című művének felújított előadását tűznék műsorra Kökényessy Ági és Vass György szereplésével.

Az első új bemutató március 23-án lesz Kodolányi János Földindulás című művének előadása a főbb szerepekben Szakács Tiborral, Koncz Gáborral, Bánsági Ildikóval, Koncz Andreával és Lux Ádámmal, Pozsgai Zsolt rendezésében. A következő premiert április 20-án tartják: Páskándi Géza Vendégség című darabját tűzik műsorra, a rendező Pataki András lesz.

Több zenei sorozatot is terveznek: Mikrokozmosz címmel magyar zeneszerzők gyermekeknek írt műveit dolgozzák majd fel egy Galántai Csaba rendezte szériában, de egy zongorasorozatot is láthat majd a közönség.

A tervek szerint magyarországi és határon túli társulatok magyar darabjait is vendégül látják. Az évad végén, május 28-án pedig előbemutatót tartanak a Mert a mamának így jó című zenés vígjátékból, amelyet az egyik szabadtéri színházzal közösen visznek színre. A produkció ősztől lesz látható az Új Színházban.

A tervek szerint augusztus 6-án új nyári színházat avatnak, amely az elkövetkező években az Új Színház művészeinek kínál majd lehetőséget. Hunyady Sándor A három sárkány című vígjátékát mutatják be, amely ősztől szintén a színház műsorán szerepel. Az új nyári színházról a műsortervből csak annyi derül ki, hogy a Dunántúlon lesz, a pontos helyet és az elképzeléseket február közepe után ismertetik.

Tárgyalásokat folytatnak különböző nyári színházi helyszínekkel, szeptemberben ugyanis egyhetes fesztivált szerveznének, amelyen a nyári bemutatókat tűznék műsorra.

A 2012/2013-as évadban Nyírő József Jézusfaragó ember című művét, Gyurkovics Tibor Kreutzer szonátáját és Tomcsa Sándor Műtét című tragikomédiáját is láthatja a közönség.

November második felében tartják Csurka István A hatodik koporsó című drámájának ősbemutatóját. A rendező személyére pályázatot írnak ki még február végén. A 2012-es évet díszbemutatóval zárják: Jókai Mór A bolondok grófja című vígjátékát viszik színre.

A jövő évad második felében Bessenyei György Ágis tragédiája című műve és Pozsgai Zsolt Razziája mellett Wass Albert A funtineli boszorkány című darabját tűzik műsorra, amely zenés, mozgásszínházi változatban kerül a közönség elé. A tervek szerint jövő májusban megkezdődnek a próbái egy új zenés magyar műnek is, amely már a nyári színházi helyszínre készül.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
Lezuhant egy stratégiai bombázó Oroszországban, ismét ukrán támadás volt Belgorod ellen – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Lezuhant egy stratégiai bombázó Oroszországban, ismét ukrán támadás volt Belgorod ellen – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Egy Tu-22M3 stratégiai bombázó repülőgép lezuhant Oroszország Sztavropoli területén. A négy pilóta katapultált, egyikőjüket még keresik. Az orosz védelmi minisztérium szerint a balesetet technikai probléma okozta. Vjacseszlav Gladkov belgorodi kormányzó szerint 25 légieszközt semmisítettek meg az Ukrajnával határos régió fölött péntekre virradóra. Néhány épületben kár keletkezett.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×