eur:
393.42
usd:
367.75
bux:
66361.7
2024. április 24. szerda György

Híradók a '30-as évekből - nézze meg!

Több mint ötezer régi filmhíradó-bejátszást lehet megnézni, továbbítani vagy megosztani a Magyar Nemzeti Filmarchívum és a Neumann János Digitális Könyvtár és Multimédia Központ most elindult internetes oldalán. Kitzinger Dávid ügyvezető igazgató elmondta: az archívumhoz olyan felületet alakítottak ki, amely a legmodernebb videómegosztó oldalakkal is felveszi a versenyt.

Az első hangos filmhíradó 1931 októberében készült el. A Filmhíradók online gyűjteménye ekkortól mutatja be az elkövetkezendő 12 évfolyam bejátszásait. Az oldal összesen 63 órányi filmet és 5184 bejátszást tartalmaz.

A fekete-fehér megjelenésében a korszakot idéző, de a legmodernebb technikai megoldásokat megjelenítő oldalon szereplő filmeket egyetlen kattintással felrakhatjuk a Facebookra vagy a Twitterre, de elküldhetjük őket ismerőseinknek is.

Negyven témában kereshetünk híradórészleteket, például a szépségverseny, a sport, az egészségügy, az oktatás, az egyház vagy a bűnözés kategóriákban. Személyekre is kereshetünk, de helyekre is.

Az egyes kategóriákon belül az oldal toplistát állít fel a nézettség alapján, ahogy Kitzinger Dávid elmondta, a bűnüldözés témakörében például egy 1933-as filmanyag vezet, amely egy a kerékpárlopások elleni találmányról szól.

Hanganyag: Litauszky Balázs

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt a frontvonal az Ocseretine-Sztyepove szektorban, lehet, hogy az oroszoknak be se kell venniük Vuhledárt, hanem egyszerűen megkerülik. Az Egyesült Államok 1 milliárd dollár értékű, azonnali fegyvertranszfert készített elő Ukrajnának, a csomag már az elnök aláírására vár. Ukrán és amerikai források szerint az orosz nyári offenzíva egyik fő célja Harkiv elfoglalása lesz. Pár órája elesett Novobahmutivka is, egy apró donbaszi település Ocseretinétől délre. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×