eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 6. vasárnap Brúnó, Renáta

Gyerekkönyvvel akarja kibékíteni a muszlimokat és a zsidókat

Egy volt holland politikus - az iszlám vallás ismert kritikusa - gyerekkönyvet jelentetett meg, amely egy muszlim fiú és egy zsidó lány barátságáról szól.

Adan elviszi Évát egy Korán-iskolába, míg a fiú becsíp a zsidó ételekkel felszolgált bortól - ezeket a jeleneteket is tartalmazza az a gyerekeknek szánt könyv, amit az egykoron törvényhozóként tevékenykedő holland Ayaan Hirsi Ali írt.

A szomáliai születésű politikus szigorú védelem alatt áll, mióta 2004-ben Amszterdamban meggyilkolták Theo van Gogh filmest, aki azt állította egyik filmjében, hogy az iszlám elnéző a női erőszakkal szemben. A nagy botrányt kavaró flmet van Gogh rendezte, és Ayaan Hirsi Ali írta.

A politikusból lett írónő most megjelent, Adan és Éva című könyve egy marokkói fiú és egy zsidó lány Amszterdamban játszódó történetét meséli el. Családjaik úgy döntenek, hogy megszakítják az eltérő vallású fiatalok barátságát: Évát egy svájci iskolába küldik, Adant pedig Marokkóba száműzik.

A megbékélés a gyerekekkel kezdődik - magyarázta az írónő, hogy miért gyerektörténettel akarja kibékíteni a két vallási közösséget. Minden az iskolában kezdődik. Ott ismerik meg egymást a gyerekek, és ott is tanulják meg egymást tisztelni. Mi a felnőttek előítéletes világában élünk - tett hozzá.

Az írónő reméli, hogy műve hamarosan angolul, spanyolul, olaszul és dánul is megjelenik.

Ayaan Hirsi Ali 2006-tól Amerikában él, miután lemondott holland parlamenti posztjáról. Akkor egy vita után döntött úgy, hogy felhagy a politizálással: bevallotta ugyanis, hogy hazudott, amikor menedékért, később pedig állampolgárságért folyamodott Hollandiában.

Címlapról ajánljuk
Szakértő: 2025-ben jelentős drágulás jöhet a lakáspiacon

Szakértő: 2025-ben jelentős drágulás jöhet a lakáspiacon

Tovább gyorsíthatja az ingatlanok drágulását az a kormányzati bejelentés, amely szerint jövőre az önkéntes nyugdíjmegtakarításokat adómentesen lakáscélra lehet fordítani. A becslések szerint ez a lehetőség 300 milliárd forint extraforrást hozhat a lakáspiacra.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×