eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Magyar Dráma Napja: Eszenyi Enikő és Esterházy Péter is a díjazottak között

Esterházy Péter, Hubay Miklós és Eszenyi Enikő is díjat vehet át pénteken, a magyar dráma napján. Az Új Színház stúdiójában adják át a Szép Ernő-jutalmat, a Színházi Dramaturgok Céhének díját és a Bálint Lajos-vándorgyűrűt.

Szép Ernő-jutalmat: életműdíjat kap Hubay Miklós drámaíró, a színpadi beszéd megújításáért pedig Parti Nagy Lajos író, drámaíró részesül az elismerésben.

A Színházi Dramaturgok Céhének díját a 2006/2007-es évad legjobb magyar drámájáért Esterházy Péter írónak ítélték oda, a Rubens és a nemeuklideszi asszonyok című drámájáért.

Nagy András író, az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet igazgatója az InfoRádióban elmondta: Esterházy Péter művei egyelőre ritkán kerülnek a magyar színpadokra, de mindaz, amit íróként megfogalmaz, fontos a magyar színház számára.

A Bálint Lajos-vándorgyűrűt Veress Anna dramaturg, fordító, író kapja.

Az idén alapított Teátrum-díjat Eszenyi Enikő és Trill Zsolt színművész, valamint az Örkény Színház nyerte.

A Magyar Dráma Napját Madách Imre Az ember tragédiája című művének 1883. szeptember 21-i ősbemutatójára emlékezve 1984 óta rendezik meg, hogy ráirányítsák a figyelmet a magyar drámairodalom értékeire, s új művek születését ösztönözzék.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×