eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Átadták a Teátrum-díjakat

Eszenyi Enikő és Trill Zsolt színművész, valamint az Örkény Színház nyerte el az újonnan alapított Teátrum-díjat; az elismerést pénteken, a Magyar Dráma Napján adták át.

A Magyar Dráma Napját Madách Imre Az ember tragédiája című művének 1883. szeptember 21-i ősbemutatójára emlékezve 1984 óta rendezik meg, hogy ráirányítsák a figyelmet a magyar drámairodalom értékeire, és új művek születését ösztönözzék.

Kriaszter Attila, a Szentendrei Új Kulturális Központ igazgatója a díjátadással egybekötött pénteki sajtótájékoztatón elmondta: a Teátrum-díj kitüntetettjeit a 2007-es Szentendrei Teátrum műsorán szereplő darabok alapján, azok szereplői közül választották.

Az idén a Szentendrei Nyár programján 17 darabot láthattak a nézők, a háromtagú zsűri a legjobb színésznő, a legjobb színész és a legjobb előadás kategóriájában választott díjazottat - tette hozzá.

Eszenyi Enikő A gyönyörben nincs középút című önálló estjéért, Trill Zsolt a Beregszászi Illyés Gyula Magyar Nemzeti Színház Csehov: Egyfelvonásos vígjátékok és Örkény István: Tóték című darabjában nyújtott alakításáért részesült a kitüntetésben.

A legjobb előadás díját az Örkény Színház Tasnádi István: Finito (Magyar zombi) című verses komédiájáért kapta, a díjat Mácsai Pál, a darab rendezője, a színház igazgatója vette át.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×