eur:
389.44
usd:
363.72
bux:
68096.3
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Cannes-ban idén is csak a sztárokra kíváncsiak

Sztárparádé, filmvetítések, kapcsolatépítés és üzletelés - megkezdődött a cannes-i filmfesztivál. A rendezvény idén hatvan éves. A hivatalos versenyben 22 film indul, de ezeken kívül még több tucat más produkciót is bemutatnak, amelyek promóciójára neves amerikai filmcsillagok érkeztek a francia Riviérára.

Brit filmhíradó részlet, még a tévé fekete-fehér korszakából - de amiben az akkori Cannes megegyezett a mostanival, hogy az emberek nagy része a sztárokra kíváncsi.

Az idén többek között Angelina Jolie, Brad Pitt, George Clooney és Martin Scorsese is ott lesz az exkluzív francia üdülőhelyen - hogy csak a hollywoodi kontingenst említsük.

Nincs kasszasiker


Bár az amerikaiak öt filmmel is indulnak a 22-es mezőnyben, ebben az évben - legalábbis a versenyben - nem mutatnak be olyan kasszasikernek szánt filmeket, mint a Da Vinci Kód.

A megnyitó például egy hongkongi sztárnak jutott, a fesztivál programja Wong Kar Wai rendező My Blueberry Nights című munkájával indult, Jude Law-val és az énekesnő Norah Jonesszal a főszerepben.

Orhan Pamuk a zsűriben

A zsűri elnöke az idén a Királynő rendezője, a brit Stephen Frears, társai között pedig ott van Orhan Pamuk török író, Tony Colette ausztrál és Maggie Cheung hongkongi színésznő.

Az ismertebb amerikai rendezők közül jelen van Quentin Tarantino, a Coen testvérek és Gus Van Sant is, akik korábban már mind elvitték az aranypálmát.

Kemény versenyre számíthatnak

Egyes értékelések szerint ezúttal kemény versenyre számíthatnak, mégpedig két orosz rendezőtől, Andrei Zviganyicevtől és Alexander Szokurovtól. A mezőnyben ott van még mellettük Emir Kusturica, valamint román, ukrán, osztrák, mexikói, török és izraeli filmesek.

Versenyen kívül mutatják be a Pakisztánban meggyilkolt újságíró, Daniel Pearl életéről szóló filmet Angelina Jolieval és az Ocean's 13-at George Clooney-val, Brad Pittel és társaikkal.

A környezetvédelmi témákra nyitott Leonardo di Caprio pedig egy dokumentumfilmmel kampányol a globális felmelegedés ellen.

Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Kritikus szintet szakított le a forint

Kritikus szintet szakított le a forint

Ugyan a magyar piac is zárva tartott május 1-jén, de a forint érdemben erősödni tudott a vezető devizákkal szemben, az euróval szemben pedig már a kulcsfontosságúnak számító 390-es szintet is leszakította a jegyzés. Ezt követően pedig csütörtökön is folytatódik a hazai fizetőeszköz erősödése. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×