eur:
396.31
usd:
354.6
bux:
74905.79
2024. szeptember 27. péntek Adalbert
A Republikánus Párt elnökjelöltségéért küzdő Donald Trump volt amerikai elnök a New Hampshire állambeli Atkinsonban tartott előválasztási kampánygyűlésén 2024. január 16-án. Előző nap Trump megnyerte az iowai előválasztást, amelyen a republikánus párti elnökjelölt személyéről döntenek. Az elnökválasztást november 5-én rendezik az Egyesült Államokban.
Nyitókép: MTI/AP/Matt Rourke

Donald Trump elmondta, mit tesz, ha alulmarad az elnökválasztáson

A 78 éves politikus harmadszor száll versenybe az elnöki posztért a republikánusok jelöltjeként. Egy interjúban most arról beszélt, megpróbálná-e negyedszer is, ha november 5-én kikapna Kamala Harristől.

Donald Trump azt válaszolta a Full Measure riporterének egyik kérdésére, hogy nem indul a 2028-as amerikai elnökválasztáson, ha az idei, november 5-ei voksoláson alulmarad a Demokrata Párt jelöltjével, Kamala Harrisszel szemben – írja a Portfolio.

„Nem, nem fogok. Szerintem… ennyi lesz a vége. Nem látom, hogy ez bekövetkezne. Remélhetőleg nyerni fogunk” – zárta rövidre a kérdést a republikánusok elnökjelöltje.

Donald Trump egyebek mellett arról is beszélt az interjúban, hogy ha győz november elején, elképzelhetőnek tartja, hogy a javára visszalépő független elnökjelöltnek, Robert F. Kennedy Jr.-nak, valamint Tulsi Gabbard korábbi hawaii demokrata kongresszusi képviselőnek és Elon Musknak, a Tesla és a SpaceX vezérének is ad valamilyen pozíciót a kormányában, ugyanakkor jelezte azt is, hogy a fontos pozíciók osztogatásának még nincs itt az ideje.

A beszámoló szerint Robert F. Kennedy Jr. az egészségügy területén dolgozhatna, míg Elon Musk a techszektorral foglalkozhatna, ha visszakerülne a Fehér Házba Donald Trump, aki Tulsi Gabbardot „józan eszű emberként” jellemezte, arról azonban nem árult el részleteket, milyen poszton számítana rá.

Címlapról ajánljuk
Kormányválság alakult ki Csehországban, koalíciós tárgyalások jönnek

Kormányválság alakult ki Csehországban, koalíciós tárgyalások jönnek

Azután, hogy Petr Fiala miniszterelnök kedden bejelentette, meneszteni kívánja a kabinetből Ivan Bartos kalózpárti kormányfőhelyettest és regionális fejlesztési minisztert, mert nem elégedett a munkájával, a Kalózpártnál "robbant a bomba". Bartos szerint Fiala megszegte a koalíciós szerződést.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
Megváltoztatja nukleáris doktrínáját Oroszország, Vuhledárban folynak a harcok – Háborús híreink csütörtökön

Megváltoztatja nukleáris doktrínáját Oroszország, Vuhledárban folynak a harcok – Háborús híreink csütörtökön

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán bejelentette, megváltoztatja Oroszország nukleáris doktrínáját, kifejezetten azzal a céllal, hogy szükség esetén atomcsapást tudjon mérni Ukrajnára. Eszerint nukleáris csapással lenne sújtható egy olyan agresszor állam is, amely nem rendelkezik nukleáris fegyverrel, de egy másik, atomfegyverekkel rendelkező ország támogatását élvezi. Utóbbi az Egyesült Államokra és Ukrajnára vonatkozhat. Orosz jelentések szerint újabb két települést foglaltak el Donyeck megyében, és már az egykor 14 ezres város, Vuhledár belterületén folynak a harcok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×