eur:
391.27
usd:
367.12
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Close up of digital eye with layered graphics
Nyitókép: SEAN GLADWELL/Getty Images

Hazaárulásért börtönbe zárták az Ukrán Biztonsági Szolgálat volt tábornokát

A bíróság kémkedés és terrorcselekmény előkészítésében, valamint lőszer jogellenes birtoklásában is bűnösnek találta az SZBU egykori tábornokát.

Egy kijevi bíróság 12 év börtönre ítélte Valerij Sajtanovot, az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) volt vezérőrnagyát - hozta nyilvánosságra az SZBU és az ukrán főügyészség.

A börtönbüntetés mellett a bíróság a volt SZBU-tiszt vagyonának elkobzását is elrendelte. A vád szerint a férfi olyan információkat gyűjtött össze, amelyek államtitkot képeztek, és

azokat az orosz szakszolgálatok képviselőinek továbbította.

A vizsgálat megállapította, hogy a tisztségviselő Bobil fedőnéven állt kapcsolatban az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) ezredesével, Igor Jegorovval. Utóbbi 2014 nyarán egyik szervezője volt a Donyec-medence orosz megszállásának és terrorista cselekményeknek - közölte az SZBU.

Az ukrán hírszerzés szerint az elítélt az orosz különleges szolgálatok utasítására az Ukrán Biztonsági Szolgálat volt tagjai közül verbuvált embereket terrorcselekmények elkövetésére.

Az elítéltet beszervező orosz FSZB-s ellen távollétében folytatja le a büntetőeljárást az ukrán bíróság.

Címlapról ajánljuk

Súlyos gond merült fel az elektromos autózással kapcsolatban

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez - olvasható Európai Autógyártók Szövetségének (ACEA) hétfőn közzétett jelentésében.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×