eur:
391.03
usd:
366.05
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Ukrán MAGURA V5 tengeri drón. Forrás: Twitter/MAKS23...
Nyitókép: Forrás: Twitter/MAKS23...

Drónokkal támadták meg az ukránok az egyik fekete-tengeri orosz támaszpontot – videó

Az ukrán dróntámadást követően ideiglenesen leállították a hajóforgalmat a novorosszijszki kikötőben. Az orosz védelmi minisztérium közölte: hadihajóik megsemmisítették a drónokat.

Az orosz védelmi minisztérium tájékoztatása szerint az ukrán haderő pénteken reggel tengeri drónokkal megtámadta a Novorosszijszk közelében található orosz haditengerészeti támaszpontot. Az orosz hadihajók végül kiiktatták az ukrán drónokat – írja a hvg.hu.

A különböző közösségi oldalakon több bejegyzés is megjelent azzal kapcsolatban, hogy robbanásokat és puskaropogást hallottak a fekete-tengeri kikötővárosban és környékén.

A lap azt írja, ha a péntek reggel történteket független hírforrások is megerősítik, akkor kijelenthető: a mostani volt

az első ukrán támadás, melyet Oroszország egyik fő kereskedelmi kikötője ellen indítottak a tavaly február óta tartó háborúban.

A mostani dróntámadás után ideiglenesen felfüggesztették a hajóforgalmat a novorosszijszki kikötőben. Ezt a hírt megerősítette a Kaszpi-tengeri csővezetéket felügyelő konzorcium is, mely olajterminált üzemeltet azon a területen. A vállalat közlése szerint a létesítmények nem sérültek meg, így a tankerhajók olajjal való feltöltése nem áll le.

Egy korábbi cikkünkben bemutattuk, hogy Ukrajna milyen tengeri drónokat vet be a háborúban. Ezek a drónok távirányítással 800 kilométerre lévő célpontokat is képesek támadni. Akár 300 kilogramm robbanóanyaggal is megpakolhatók, ami

bármilyen hadihajó vagy kikötői berendezés ellen végzetes erejű lehet.

A tengeri drón tervezője nemrég azt nyilatkozta a CNN-nek, hogy az oroszoknak nincsenek hatásos fegyvereik ellene, mivel rendkívül gyors és alig észrevehető.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Régiós bajnok a forint

Régiós bajnok a forint

A hétfő délutáni erősödés óta tesztel a forint egy fontos technikai vonalat, amely ha letörik, akár a ma reggel közzétett várt feletti magyar GDP-adat hatására, akkor további tér nyílik meg a forint számára. Délelőtt sokáig nem talált erőre a forint, de aztán elindult az erősödés. A hónapban egyelőre a legnagyobb zárkózást a forint mutatta be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×