eur:
391.29
usd:
366.73
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Az Olenyegorszkij Gornyak orosz hadihajó az oroszországi Novorosszijszk kikötőjében 2023. augusztus 4-én. Az orosz védelmi minisztérium szerint az éjjel az Olenyegorszkij Gornyak és egy másik hadihajó elhárította az ukrán hadsereg két tengeri drónnal megkísérelt támadását a fekete-tengeri haditengerészeti támaszpont ellen.
Nyitókép: MTI/AP

Sikerülhetett harcképtelenné tenniük az ukránoknak egy orosz hadihajót – videó

A Olenyegorszkij Gornyak nevű hajó egy péntek reggeli dróntámadásban kaphatott találatot.

Megsérült egy orosz hadihajó az oroszországi Novorosszijszk haditengerészeti támaszpontnál a pénteki tengeri dróntámadásban, amit az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) és a haditengerészet közösen hajtott végre – jelentette az Ukrainszka Pravda hírportál az Ukrán Biztonsági Szolgálatra (SZBU) hivatkozva.

„A támadás következtében az Olenyegorszkij Gornyak nevű, partraszállító hadihajó testén komoly sérülés keletkezett, és jelenleg nem tudja ellátni harci feladatait” – írta a portál.

A Kaszpi-tengeri Csővezeték-konzorcium (KPK) által kiadott tájékoztatás szerint a Novorosszijszk melletti terminál továbbra is normál üzemmódban szállítja az olajat a kikötött tartályhajóknak, az infrastruktúrában nem keletkezett kár.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×