eur:
387.96
usd:
369.94
bux:
55830.75
2023. október 3. kedd Helga
Az ukrán elnöki sajtóhivatal által közreadott képen Volodimir Zelenszkij ukrán elnök az ukrán kormány, valamint svájci, román és észak-macedón parlamenti küldöttségek tagjaival tanácskozik Kijevben 2022. április 27-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Ukrán elnöki sajtóhivatal

Meglepődött Ukrajna azon, amiről Ferenc pápa a budapesti útja után beszélt

A katolikus egyházfő elmondása szerint békemisszión dolgozik.

Mint azt az Infostart is megírta, Ferenc pápa háromnapos magyarországi látogatását követően a pápai repülőn, útban Rómába, vasárnap este adott interjújában közölte: a Vatikán ukrajnai békemisszióban vesz részt, hogy véget vethessenek Oroszország és Ukrajna konfliktusának.

"Kész vagyok mindent megtenni, ami szükséges. Egy misszió van folyamatban, de ez még nem nyilvános. Ha az lesz, majd felfedem" - mondta a katolikus egyházfő anélkül, hogy további részleteket közölt volna ezen erőfeszítésekről.

"Úgy vélem, békét csakis a csatornák megnyitásával lehet kötni. Sosem lehet békét elérni elzárkózás útján" - fogalmazott a pápa.

Kedden egy névtelenséget kérő ukrán tisztviselő a CNN-nek úgy nyilatkozott, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök nem járult hozzá semmilyen hasonló megbeszéléshez Ukrajna nevében, és ha folynak is tárgyalások, azok az ukrán vezetés tudta és áldása nélkül történnek - írta a hirado.hu.

A 86 éves Ferenc pápa már korábban beszélt arról, hogy egy békemisszió keretében ellátogatna Kijevbe, de csak abban az esetben, ha sikerül eljutnia Moszkvába is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.10.03. kedd, 18:00
Resperger István
ezredes, a MATE Szent István Biztonságpolitikai Központ vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×