eur:
389.32
usd:
362.74
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
A pusztítás nyomai a három nappal ezelőtti orosz tüzérségi támadásban megsemmisült bevásárlóközpont romjainál Kijevben 2022. március 24-én. Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én rendelte el katonai művelet végrehajtását Ukrajnában.
Nyitókép: MTI/EPA/LUSA/Nuni Veiga

Vlagyimir Putyin felelősségre vonása is szóba került az amerikai és szaúdi megbeszélésen

Antony Blinken és Feiszal bin Farhán Ál Szaúd külügyminiszterek telefonon egyeztettek több témában – közölte az Arabnews című szaúdi hírportál a királyság hírügynökségére hivatkozva.

A felek megegyeztek a két ország közötti kapcsolatok mélyítésében, továbbá egyeztettek a közel-keleti stabilitásról, elsősorban a Szaúd-Arábiával szomszédos jemeni polgárháború ügyében.

Rijád nem sokkal korábban közvetítést ajánlott fel a Jemenben harcoló feleknek, ám a kezdeményezést a jemeni nemzetközi kormányt 2014-ben elűző húszik elutasították, és leszögezték: a szaúdi fél csupán delegációt küldhet az esetleges béketárgyalásra.

Szaúd-Arábia arab szövetségeseivel együtt 2015-ben avatkozott be a harcokba az elűzött kormány oldalán.

Az al-Arabíja szaúdi hírtelevízió Ned Price amerikai külügyi szóvivőre hivatkozva arról is hírt adott, hogy a tárcavezetők a megbeszélésen kitértek az Irán jelentette esetleges nukleáris fenyegetésre is, illetve támogatásukat fejezték ki Ukrajna területi egysége és szuverenitása iránt, továbbá szorgalmazták Vlagyimir Putyin orosz elnök felelősségre vonását a Kreml „törvénytelen háborúja” miatt.

Címlapról ajánljuk
Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Olaszországban csak 23 órakor zárnak majd be szavazókörök a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6. és 9. között összesen 370 millió európai választópolgár döntheti el, hogy kik legyenek az Európai Parlament tagjai a következő öt évben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×