eur:
394.94
usd:
371.73
bux:
0
2024. április 17. szerda Rudolf
Nyitókép: Pexels.com

Kocsmaasztali létszámkorlát, háztartások összejövetele - fura Covid-szabályok a Brit-szigetekről

A távolságtartás valamennyi új előírás motorja, de mintha koherenciazavar volna.

Új egészségvédelmi szabályokat vezet be vasárnaptól Skócia, Wales és Észak-Írország a koronavírusos megbetegedések növekvő száma miatt, Angliában a politikusok ugyanakkor hétfőig valószínűleg nem tárgyalnak további intézkedésekről.

Walesben legfeljebb hat ember találkozhat kocsmákban, mozikban és éttermekben. A beltéri rendezvényeken összesen 30, a szabadtéri eseményeken legfeljebb 50 ember tartózkodhat. A nyilvános helyiségekben és az irodákban kétméteres távolságtartást írnak elő, az éjszakai szórakozóhelyek pedig zárva tartanak.

Skóciában a nagy rendezvényeken az embereknek egymástól egyméteres távolságot kell tartaniuk, a beltéri rendezvényeken legfeljebb 100 ember vehet részt állóhelyen, ülőhelyen 200 ember, kültérin pedig ötszáz.

Hétfőtől legfeljebb három háztartásban élők találkozhatnak egyméteres távolságtartással.

Észak-Írországban is korlátozásokat vezetnek be. Hétfőtől nem engedélyezik a beltéri álló rendezvények megtartását. Legfeljebb három háztartásban élők találkozhatnak, míg a kocsmákban, bárokban és éttermekben legfeljebb hat ember lehet egy társaságban. A nyilvános helyiségekben és az irodákban kétméteres társadalmi távolságtartási szabály lesz érvényben.

Boris Johnson brit miniszterelnök még nem jelentett be további szabályokat Angliára vonatkozóan, de jelezte, hogy nem fog habozni, ha szükséges, karácsony után lépni fog a koronavírus omikron variánsának emelkedő számú esetei miatt. A kormány dönthet úgy is, hogy új önkéntes iránymutatást ad ki a korlátozásról. A koronavírussal kapcsolatos szakértői bizottság ülését egyelőre nem hívták össze, mert a miniszterek további adatokra várnak, de a miniszterelnöki hivatal nem zárta ki annak lehetőségét, hogy az hétfőn megtörténhet. Az iskolabezárásokat azonban egyelőre nem fontolgatják, még januárban sem.

Címlapról ajánljuk

Már a szlovák parlamentbe is bejutottak a medvék

Alkotmánytörvény helyett a természetvédelmi és a polgári védelmi törvény módosításával oldanák meg a túlszaporodott medvék jelentette problémát a szlovák politikusok. Veszélyeztetés esetén kilőhetnék a medvéket Szlovákiában, a parlament rövidített eljárásban dönthet a törvényjavaslatról.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
Megeszi az infláció a megtakarításainkat - Állampapírt vagy részvényt vegyünk?

Megeszi az infláció a megtakarításainkat - Állampapírt vagy részvényt vegyünk?

Jön a Portfolio következő lakossági befektetési eseménye, a Portfolio Investment Day 2024, május 16-án újra minden a pénz körül forog, várjuk azokat, akik a legtöbbet szeretnék kihozni megtakarításaikból! Előadóink cégvezetők, pénzügyi vezetők, portfóliómenedzserek, elemzők és profi befektetők, akiktől releváns befektetési ötleteket szerezhetnek a jelenlévők. A konferencián kiemelten foglalkozunk a hazai állampapírokkal és a magyar részvénypiaccal, előadónk lesz Kurali Zoltán, az Államadósság Kezelő Központ vezérigazgatója és Rékasi Tibor, a Magyar Telekom vezérigazgatója. Az eseményre itt lehet regisztrálni.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×