eur:
393.9
usd:
364.77
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Washington, 2018. június 18.Christopher Wray, az amerikai Szövetségi Nyomozóiroda (FBI) igazgatója a szenátus igazságügyi bizottságának a 2016-os elnökválasztási kampány törvénytelen befolyásolása ügyében tartott meghallgatásán Washingtonban 2018. június 18-án. (MTI/EPA/Al Drago)
Nyitókép: MTI/EPA/Al Drago

Joe Biden nem nyúlt egy nagyon fontos poszton lévő Trump-kinevezetthez

Az új amerikai elnök megtartja posztján Christopher Wray-t, a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) eddigi igazgatóját – közölte a Fehér Ház.

Wray-t még Donald Trump nevezte ki 2017-ben, és hat év még hátravan megbízatásából.

Eközben csütörtökön hallgatta meg a szenátus Pete Buttigieg korábbi demokrata párti elnökjelölt-aspiránst, akit Biden közlekedési miniszternek jelöl. A meghallgatáson a 39 éves Buttigieg amellett érvelt, hogy fejleszteni kell az amerikai vasúti hálózatot, és arra figyelmeztetett, hogy az elhibázott közlekedéspolitikai lépések erősíthetik a faji és gazdasági egyenlőtlenségeket, amennyiben azok következtében egyes körzetek elszigetelődhetnek.

Pete Buttigieg jelölése a közlekedési miniszteri posztra várhatóan kétpárti támogatást kap. A szenátusban eddig még csak Avril Haines jelöltségét erősítették meg a nemzeti hírszerzési igazgatói tisztségben. A pénzügyminiszterről és a külügyminiszterről a következő napokban szavaznak.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×