eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Donald Trump amerikai elnök kabinetülést tart a washingtoni Fehér Ház Keleti termében 2020. május 19-én, a koronavírus-járvány idején. Trump bejelentette, hogy az amerikai farmerek és állattenyésztők újabb 16 milliárd dolláros segítséget kapnak, részben közvetlen pénzátutalásokkal, részben termékeik kormányzati felvásárlásával.
Nyitókép: MTI/EPA/Pool/Kevin Dietsch

Trump: a "rendőrmentes övezetben" anarchisták tüntetnek

A szövetségi kormányzat kész segítséget nyújtani a rend helyreállításához Seattle-ben - jelentette ki Donald Trump amerikai elnök kedden délelőtt újságíróknak a Fehér Ház kertjében, mielőtt Arizonába indult.

Az elnök ismételten kijelentette: "a Seattle belvárosában az erőszakos tüntetők által létrehozott, úgynevezett "rendőrmentes övezetben" nem rendőri erőszak ellen tüntetők vannak, hanem anarchisták."

Újságírói kérdésre válaszolva Trump közölte: hamarosan elnöki rendeletet ad ki az amerikai történelmi emlékművek és szobrok védelméről. Kedden reggel a Twitteren már bejelentette, hogy felhatalmazta a szövetségi kormányt annak azonnali őrizetbe vételére, aki emlékművet, szobrot vagy bármilyen szövetségi tulajdont tönkre tesz vagy megrongál.

Az északnyugati Washington államban fekvő Seattle városában közben a hatóságok arra készülnek, hogy felszámolják a "rendőrmentes övezetet", amelyet létrehozói a Capitol Hill Szervezett Tüntetés (angol mozaikszóval: CHOP) övezetnek neveztek el.

Jenny Durkan, a város demokrata párti polgármestere hétfőn sajtótájékoztatón jelentette be, hogy az övezetben tapasztalt erőszak "egyre nehezebbé" teszi az ott élők életét. A polgármester azt követően nyilatkozott, hogy a hét végén az övezetben egy 19 éves fiatal férfit agyonlőttek, két embert pedig fegyverrel megsebesítettek. A sebesültek egyike, egy 33 éves férfi még kedden is válságos állapotban volt. A polgármester egyébként hétfőn először ítélte el a CHOP-övezetben dúló erőszakot, amit a Twitteren "elfogadhatatlannak" nevezett.

Carmen Best, a város afroamerikai rendőrfőnöknője szerint az övezetben több nemi erőszakot, fosztogatást és vandalizmust követtek el.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×