eur:
395.19
usd:
364.24
bux:
65848.51
2024. március 19. kedd Bánk, József

Az EU kétmilliárd eurót ajánl fel a menekültek támogatására

Kicsivel több mint kétmilliárd eurót ajánl fel az Európai Unió a polgárháború sújtotta Szíriában élő rászorulók és a környező országokban menedéket keresők idei támogatására - jelentette be az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselője a csütörtöki brüsszeli donorkonferencián.

Federica Mogherini arról számolt be, hogy a 2 milliárd euróból nagyjából 1,5 milliárdot a Törökországban menedéket kereső szíriaiak támogatására szánnak, a maradékot pedig a helyzet javítására fordítják Szíriában és más szomszédos országokban, elsősorban Jordániában és Libanonban.

Az uniós tagállamok külön felajánlásai nem számítanak bele ebbe az összegbe.

Gerd Müller német nemzetközi fejlesztési miniszter országa nevében 1,44 milliárd eurós támogatást jelentett be, ami szerinte "a szolidaritás erős jele".

Címlapról ajánljuk
Seremet Sándor: Vlagyimir Putyin az a rangidős vezető, akire történelmi igénye van az orosz népnek
aréna

Seremet Sándor: Vlagyimir Putyin az a rangidős vezető, akire történelmi igénye van az orosz népnek

Vlagyimir Putyin 87 százalékos választási győzelme nagyjából megfelel az orosz szavazói szándéknak – mondta Seremet Sándor az InfoRádió Aréna című műsorában. A Magyar Külügyi Intézet vezető kutatója beszélt az oroszok rangidős vezető iránti történelmi vágyáról, az orosz média működéséről, a Kreml bástyáiról és arról is, hogy rövid távon a szankciós ütéseket képes kiállni az orosz gazdaság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×