eur:
393.82
usd:
367.81
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Újabb gyanúsítottak a veronai buszbaleset ügyében

Újabb gyanúsítottak a veronai buszbaleset ügyében

Nemcsak a magyar sofőr, hanem az olasz autópálya-üzemeltető két alkalmazottja ellen is nyomoz az olasz rendőrség a veronai buszbaleset ügyében.

A magyar gimnazistákat szállító autóbusz januári balesete után még folyik a nyomozás, hogy mi okozta a tömegszerencsétlenséget. A Corriere del Veneto című lap szerint nemcsak a korábban alvászavarral kezelt magyar sofőrt gyanúsítja az olasz rendőrség, hanem

eljárást folytat az A4-es autópályát üzemeltető olasz társaság két mérnöke,

a Brescia-Padova szakaszért felelős Alberto Brentegani és a karbantartókat vezető Giovanni Natale ellen.

Az ügyész ugyanis azt is ki akarja deríteni, hogy milyen szerepet játszott a balesetben az autópálya állapota, beleértve a sokat emlegetett szalagkorlátot is. Emiatt jártak nyomozók az elmúlt napokban a két mérnök irodájában, ahonnan több iratot is elvittek, hogy a bíróság által kirendelt szakértők is tanulmányozni tudják.

A másik szál a magyarországi, az alvászavarral kezelt, jelenleg a Honvédkórházban gyógyuló sofőrt is ki szeretnék hallgatni az olasz hatóságok, de ezt egyelőre nem teszi lehetővé az állapota, ám a lap szerint a feleségét is meg akarják keresni. 

A két autópálya-mérnök ügyvédje, Fabio Pintelli szerint ügyfelei csak azért kerültek képbe, mert a nyomozók minden lehetőséget meg akarnak vizsgálni. "Teljesen nyugodtak vagyunk, mindent ellenőriztük, ismerjük az autópálya minden centiméterét, és tudjuk, hogy

megfelel a hatályos törvényi előírásoknak.

Ebben az ügyben a baleset oka egyértelmű, elaludt a sofőr" - mondta a lapnak az ügyvéd.

A korábban a balesetért az autópálya állapotát okoló Alberto Pallotti, a közúti balesetet szenvedők érdekeit képviselő olasz szövetség elnöke viszont meg van győződve arról, hogy az alkalmatlan szalagkorlát, illetve egy, az úthoz túl közel lévő hídpillér is közrehatott abban, hogy ilyen súlyos következményei lettek az ütközésnek.

Minden fontos hírünk a buszbalesetről itt!

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 22:41
×
×
×
×