eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Titokzatos betegség szed áldozatokat a mianmari gyerekek között

Titokzatos betegség szed áldozatokat a mianmari gyerekek között: június közepe óta eddig legalább 30-an haltak meg az ország északnyugati részén a légzési nehézségekkel járó kórban - mondták el helyi tisztségviselők csütörtökön.

 "Két hónapja küzdünk ezzel a problémával, és eddig semmilyen segítséget sem kaptunk a kormánytól" - mondta Kaj Szai helyi hivatalnok.

A férfi elmondta, hogy a haláleseteket az ország egyik legszegényebb térségében, a Naga régióbeli Nanjun és Lahe városában jegyezték fel. A fővárostól, Ranguntól 1300 kilométerre fekvő terület Indiával határos.

Kaj Szai szerint az áldozatok többsége 5 évnél fiatalabb volt. A ragályosnak tűnő betegséget a tisztségviselők nem tudták azonosítani. A fertőzöttek vérmintáinak kiértékelését még fejezték be. A történtekre sem az egészségügyi minisztérium, sem a járványügyi hivatal nem reagált.

A helyi hatóságok ideiglenesen megtiltották a térség lakóinak a nagyobb utazásokat, hogy elkerüljék a fertőzést.

A Naga régió Mianmar legfejletlenebb része, ahol hiányzik az alapvető egészségügyi ellátás, az oktatás és az infrastruktúra.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×