INFORÁDIÓ
2021. szeptember 25. szombat
Eufrozina, Kende

mianmar

2021.02.22. 08:26

Jelek szerint nem szívbajosak a mianmariak

Általános sztrájk kezdődött hétfőn Mianmarban a katonai hatalomátvétel miatti tiltakozásul, és több ezren gyülekeztek az utcákon, pedig a hadsereg azzal fenyegeti a tiltakozókat, hogy megmozdulásuk emberek életébe kerülhet, sugallva, hogy akár éles lőszert is használhatnak ellenük.
2021.02.21. 14:36

Megpuccsulta a puccsistákat a Facebook

A cég törölte a Mianmart irányító hadsereg Facebook-oldalát arra hivatkozva, hogy a közösségimédia-platform szabályzata tiltja az erőszak szítását.
2021.02.20. 14:06

Halottjai is vannak a mianmari tüntetéseknek

Éles lőszerrel lőttek a rendőrök szombaton a junta ellen tüntetőkre a mianmari Mandalajban, két tiltakozó meghalt, húszan megsebesültek - közölték a mentőszolgálat munkatársai.
2021.02.09. 10:09

Lövik a tüntetőket Mianmarban

A hadsereg által megpuccsolt országban gyakorlatilag összeomlott a koronavírus-tesztelés az egészségügyi dolgozók munkabeszüntetése miatt.
2021.02.04. 10:46

Elvágta a fő kommunikációs csatornát a Mianmari katonai kormány

Mianmarban az új katonai kormányzat csütörtökre felfüggesztette a hozzáférést a Facebook közösségi oldalhoz, miután az országban felgyorsult a hétfői hatalomátvétellel szembeni polgári engedetlenség és tiltakozás a választott polgári kormány és vezetője, Aung Szan Szú Kjí elmozdítása miatt.
2021.02.01. 20:46

Biden keményen üzent a mianmari puccs után

Az amerikai elnök felszólította a mianmari hadsereget, hogy azonnal adja át a hatalmat a demokratikusan megválasztott kormánynak, ne akadályozza a demokratikus átalakulást, ezen kívül kilátásba helyezte a korábban már feloldott szankciók visszaállítását, újabb büntető intézkedések bevezetését.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018