eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 27. szombat Liliána, Olga

A kenyai erőszak beszüntetését követeli az Egyesült Államok és Nagy-Britannia

Közös nyilatkozatban követelte a Kenyában kirobbant politikai erőszak beszüntetését Nagy-Britannia és az Egyesült Államok. London ugyanakkor elismerte: nem tudja, ki a győztese a vitatott eredményű elnökválasztásnak.

David Miliband brit és Condoleezza Rice amerikai külügyminiszter felhívásukban hangsúlyozták: elsődleges feladatuknak tekintik a kompromisszum kidolgozását a kenyai elnök és az ellenzék jelöltje között.

A két külügyminiszter hozzátette: diplomáciai és politikai erőfeszítéseket tesznek a megbékélés és az ország egységének megőrzése érdekében.

Kenyában már több mint 200 halálos áldozata van a zavargásoknak. Az afrikai országban azután kezdődtek utcai megmozdulások, hogy a választási bizottság a hivatalban lévő államfőt hirdette ki a december 27-ei elnökválasztás győztesének. Az ellenzék csalással vádolja az elnök támogatóit.

A Külügyminisztérium szerint biztonságban van a Kenyában tartózkodó 415 magyar állampolgár, bár egyelőre azt kérik tőlük, hogy ne hagyják el szálláshelyüket.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor Tusnádfürdőn: 500 éve nem látott változás jön, világrendszerváltás lesz

Orbán Viktor Tusnádfürdőn: 500 éve nem látott változás jön, világrendszerváltás lesz

A miniszterelnök-pártelnök a 33. Bálványosi Szabadegyetemen tart előadást. Kifejtette, miért csak kívülről lehet békét kikényszeríteni Ukrajnában, miért folytat szemforgató és álságos politikát Lengyelország, miért támogatja annyi ország Oroszországot, mi a nagyság titka, miért elkerülhetetlen, hogy Ázsia legyen a világhatalom új központja. Orbán Viktor elmondta: elkészült egy 2030-nál hosszabb időtávra érő magyar nagystratégia.

Mészáros Krisztofer összetettben döntőre esélyes - percről percre az olimpiáról

Péntek este hivatalosan is megnyitották a 2024-es párizsi olimpiai játékokat, szombaton pedig már jó pár magyar sportoló is versenybe száll. Kézilabda, vízilabda, vívás, úszás, torna, sportlövészet, kerékpár, evezés, asztalitenisz - mindben szurkolhatunk a magyaroknak. Milák Kristóf repülőre ül. Már zajlanak az evezősök versenyei.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×