INFORÁDIÓ 

2018. március 20. kedd
Klaudia

A kenyai erőszak beszüntetését követeli az Egyesült Államok és Nagy-Britannia

InfoRádió / MTI
Közös nyilatkozatban követelte a Kenyában kirobbant politikai erőszak beszüntetését Nagy-Britannia és az Egyesült Államok. London ugyanakkor elismerte: nem tudja, ki a győztese a vitatott eredményű elnökválasztásnak.

David Miliband brit és Condoleezza Rice amerikai külügyminiszter felhívásukban hangsúlyozták: elsődleges feladatuknak tekintik a kompromisszum kidolgozását a kenyai elnök és az ellenzék jelöltje között.

A két külügyminiszter hozzátette: diplomáciai és politikai erőfeszítéseket tesznek a megbékélés és az ország egységének megőrzése érdekében.

Kenyában már több mint 200 halálos áldozata van a zavargásoknak. Az afrikai országban azután kezdődtek utcai megmozdulások, hogy a választási bizottság a hivatalban lévő államfőt hirdette ki a december 27-ei elnökválasztás győztesének. Az ellenzék csalással vádolja az elnök támogatóit.

A Külügyminisztérium szerint biztonságban van a Kenyában tartózkodó 415 magyar állampolgár, bár egyelőre azt kérik tőlük, hogy ne hagyják el szálláshelyüket.

A címlapról ajánljuk