eur:
393.25
usd:
354.83
bux:
72243.41
2024. szeptember 5. csütörtök Lőrinc, Viktor

A tálib vezető szerint elmenekülnek az amerikaiak

A tálib harcosok támadásainak hatására a külföldi katonai erők el fognak menekülni Afganisztánból - erről Mohammad Omar molla, az iszlámista mozgalom száműzetésben élő szellemi vezetője beszélt egy pénteken nyilvánosságra hozott üzenetében.

Az ismeretlen helyen, de valószínűleg valahol az afgán-pakisztáni határvidéken élő tálib vezetőnek az íd al-adha muzulmán ünnep alkalmából írt üzenetét különböző hírügynökségekhez juttatta el egy tálib szóvivő.

Omar molla üzenetében felszólította a tálibokat, hogy áldozzák fel az életüket, és soha ne adják meg magukat. Arra is kérte őket, hogy támadásiakban kíméljék az ártatlan embereket.

Ezzel egy időben feltehetőleg tálib harcosok gépfegyverekkel és rakétagránátokkal megtámadtak csütörtökön este egy rendőrőrsöt az ország déli részén található Hoszt tartományban.

Az afgán rendőrök segítségül hívtak NATO-erőket, amelyek egy harci helikopterrel visszaverték a támadást, és megöltek tíz tálib fegyverest.

Címlapról ajánljuk

Bendarzsevszkij Anton: Zelenszkij a saját népszerűségét védi a miniszterek cseréjével

Csaknem a fél ukrán kormány lemondott az elmúlt napokban, szerdán a külügyminiszter is távozott. A posztsztovjet térség szakértője szerint az ukrán elnök teljes kormányváltással enyhítené a politikai és társadalmi feszültséget, így a felelősséget is elháríthatja magától az államfő, akinek hiába járt le a mandátuma, várhatóan a háború végéig a posztján maradhat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.05. csütörtök, 18:00
Prőhle Gergely
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézet programigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×