eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 6. vasárnap Brúnó, Renáta
Close up of businesswomans hands with pen, glasses, and calculator doing some financial calculations
Nyitókép: NoSystem images/Getty Images

Váratlanul borúlátóbbak lettek a befektetők

Júliusban a vártnál nagyobb mértékben romlott a Sentix euróövezeti befektetői hangulatindexe.

Az elemzők által vártnál lényegesen nagyobb mértékben romlott a Sentix gazdaságkutató intézet hétfőn ismertetett euróövezeti befektetői hangulatindexe júliusra. A Sentix euróövezeti befektetői bizalmat tükröző júliusi konjunktúraindexe mínusz 7,3 pontra, április óta legalacsonyabbra romlott a júliusi 0,3 pontról.

A júliusi adat egy nyolc hónapja tartó, fokozatos javulási tendenciát szakított meg. Elemzők kevésbé romló mutatóra, mínusz 0,6 pontra számítottak júliusra. A várakozások indexe is csökkent, júliusban 1,5 pontra a június 10 pontról.

A Sentix értelmezése szerint "az európai gazdaság közelmúltban tapasztalt fellendülése hirtelen véget ért".

A felmérés szerint a befektetőket aggasztják a francia választások, a közelgő német tartományi választások, valamint a későbbi amerikai elnökválasztással kapcsolatos bizonytalanságok.

A Sentix adatai szerint három egymást követő hónap javulás után a júniusi mínusz 26,3 pontról júliusban mínusz 32,3 pontra romlott a német gazdaság jelenlegi helyzetére vonatkozó index. A Sentix a felmérést 1140 befektető részvételével július 4-6. között végezte.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: nem adjuk oda a brüsszeli bürokratáknak

Az olasz és a magyar két szabadságharcos nép, amely sohasem adja meg magát, sohasem adja fel a szabadságát, és sohasem engedi át az országát idegeneknek - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap Olaszországban, a Matteo Salvini vezette Liga nagygyűlésén, amelyet a Bergamo közeli Pontida kisvaros mezején tartottak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 6. 15:11
×
×
×
×