eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Herczig Norbert és Bacigal Igor Skoda Fabia R5 versenyautójukkal az országos ralibajnokság hetedik futamán a Baranya megyei Ófalu közelében 2017. október 14-én.
Nyitókép: Sóki Tamás

Az adóhatóság feketelistájának elejére került a négyszeres magyar ralibajnok

Herczig Norbert cégétől 350 millió forintot követel a NAV.

A négyszeres magyar ralibajnok, Herczig Norbert cége is szerepel a NAV legnagyobb adóhiányt felhalmozó vállalkozásokat és magánszemélyeket összesítő listáján – írja a G7. Az adóhatóság több mint félmilliárd forintot követel a Herczig Autósport Kft.-től.

Az adóhiány 161,6 millió forint, míg a jogkövetkezmény – vagyis a bírságok és a késedelmi pótlék – 350,8 millió forint.

A NAV 2023. november végén végrehajtást is indított a cég ellen, majd január közepén a Herczig Autósport Kft. felkerült az adóslista nyolcadik helyére.

A cég többségi tulajdonosa a négyszeres magyar ralibajnok Herczig Norbert. A Magyar Nemzeti Autósport Szövetség szerint tavaly három pár licencet adtak ki a cégnek. Ennek feltétele a nullás igazolás, amit 2023 februárjában a cég be is nyújtott, tehát ekkor még nem volt tartozásuk a NAV felé. Amikor a végrehajtás elindult, az idény már véget ért, 2023. december 31-én pedig a versenyengedélyek is lejártak.

Azt sem igen tudni, miből tudná kifizetni a cég a tartozását, mivel a Herczig Autósport Kft.-nél az elérhető legutóbbi adatok szerint – 2022 végén – 25 millió forintnyi készpénze volt, de teljes eszközállománya sem érte el a 60 milliót. A G7 kereste a céget, de ők csak annyit válaszoltak, hogy „az ügy jelenleg nem tisztázott. A jogi eljárás folyamatban van. Döntés egyelőre nem született. Azok lezárásáig nyilatkozatot nem kívánunk tenni.”

Címlapról ajánljuk
Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Christian Lindner pénzügyminiszter a közelmúltban kifogásolta a németek munkához való viszonyát, szerinte mentalitásváltásra van szükség. Egy tanulmány szerint ugyanakkor soha ennyit nem dolgoztak a németek, mint a múlt évben. Sőt a politika közreműködésével lehetne még ennél többet is. Most akkor mi az igazság?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 11:39
×
×
×
×