eur:
389.72
usd:
363.66
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Budapest Airport

Egy uniós beadványból kiderült: francia partnerrel lehet újra magyar a repülőtér

A Vinci Airport lehet a menedzsmentjogokkal rendelkező kisebbségi tulajdonos.

Egy friss uniós dokumentumból kiderült, hogy a Vinci Airports és az állami irányítás alá tartozó Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt. november 20-án bejelentést tett az Európai Uniónak egy tervezett összefonódásról – írja a Portfolio.

Az internetre feltöltött dokumentum szerint a két fél közös irányítást szerez majd az Airport Holding Tanácsadó Kft.-ben, amelynek feladata a budapesti repülőtér működtetése lesz. Az összefonódásra részesedésvásárlás útján kerülne sor.

Az Európai Bizottság ezt követően megállapította, hogy az ügylet az összefonódás-ellenőrzési rendelet hatálya alá tartozhat, de a végleges döntésre ebben az ügyben nem került sor.

Lapértesülések szerint a Budapest Airport 51 százalékos részesedésének ellenértékét december 1-jéig kellene kifizetnie a magyar államnak. Becslések szerint a magyar államra eső összeg 1,5 milliárd euró, vagyis több mint 570 milliárd forint lehet. A maradék részt a menedzsmentjogokkal rendelkező kisebbségi tulajdonos Vinci Airports állná, mely cserébe 49 százalékos tulajdonrészhez jutna.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×