eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Senior craftswoman working with hand tools in carpentery workshop.
Nyitókép: Halfpoint Images/Getty Images

Rangsorolták a magyar nyugdíjasokat, így néz ki a lista

Kiadta új nyugdíjrangsorát a Natixis, a jelentés szerint 10 év után először van ok az optimizmusra, ha a nyugdíjbiztonságról van szó.

Egy évtized óta először adnak okot az adatok a nyugdíjbiztonsággal kapcsolatos optimizmusra, és a Natixis Global Retirement Indexben szereplő fejlett országok szinte mindegyike magasabb összpontszámot kapott 2023-ra – írja a Portfolio.

Míg a nyugdíjas évek pénzügyei, az anyagi jólét, az egészség és az életminőség terén elért javulás azt sugallja, hogy makroszinten elérhetőbbé vált a nyugdíjbiztonság, az egyének sok országban nem ennyire optimisták: tízből több mint négy dolgozó (42 százalék) azt állítja, az infláció megöli a nyugdíjas álmait.

A jelentés öt fő kockázatot azonosít, amelyek 2023-ban és jóval később is hatással lesznek a nyugdíjbiztonságra: infláció, kamatlábak, államadósság, demográfia, nagy elvárások és rossz feltételezések

Az index 18 teljesítménymutatót tartalmaz, amelyek négy tematikus alindexbe vannak csoportosítva: a nyugdíjas évek pénzügyei, az anyagi jólét, az egészség és az életminőség. A rangsort 83 százalékkal ismét Norvégia vezeti, Svájc, Izland és Írország megtartotta 2022-es helyezését, ezen felül Luxemburg, Hollandia, Ausztrália, Új-Zéland, Németország és Dánia jutott még be az első tíz helyre.

A teljes, 44 országot tartalmazó listán Magyarország a 33. lett, ez eggyel rosszabb, mint egy évvel ezelőtt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×