INFORÁDIÓ
2021. május 9. vasárnap
Gergely

index

2021.03.25. 15:21

A legrosszabbkor csattant a járvány harmadik pofonja

Nehéz helyzetben indultak neki a cégek a koronavírus-járvány harmadik hullámának – derült ki a K&H kkv bizalmi index kutatás eredményeiből. A második hullám ugyanis tízből kilenc kkv-t hátrányosan érintett, amelyek miatt a cégek több mint felénél megszorító intézkedések alkalmazására volt szükség. A legtöbb vállalkozás számára a belföldi kereslet csökkenése és a megváltozott munkafolyamatok okoztak eddig nehézséget.
2021.03.18. 18:12

Az országok jövőképességét mérik a Corvinuson – mutatjuk, hol végzett Magyarország

Az országok „jövőképességét” mérő indexet állítottak össze a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) kutatói. A nyilvánosan elérhető index azt mutatja meg, hogy az egyes államok mennyire tudják biztosítani a jó élet feltételeit a változó társadalmi, kulturális, geopolitikai és technológiai körülmények között. Magyarország a vizsgált 36 ország között az első negyedben végzett, közölték a kutatók.
2020.12.11. 06:57

GKI: erősödött a félelem

Ötödik hónapja, július óta csökken a GKI fogyasztói bizalmi index, de a havi csökkenés mértéke most decemberben volt a legjelentősebb 5,5 pont - közölte a GKI gazdaságkutató.
2020.11.23. 16:48

Az Indamedia visszavásárolta az Index.hu részvényeit

Távozik Szombathy Pál vezérigazgató-főszerkesztő és Sztankóczy András vezető szerkesztő. A cég vezetését Starcz Ákos veszi át. Új főszerkesztőt egyelőre nem neveztek ki. Bodolai László nem került be az igazgatóságba, médiajogászként dolgozik tovább.
2020.11.16. 10:26

Némileg emelkedett a GKI fogyasztói bizalmi indexe

A GKI fogyasztói bizalmi indexe az áprilisi zuhanás után három hónapos jelentős emelkedés, majd három hónapos esés után novemberben minimálisan emelkedett - közölte a GKI Gazdaságkutató.
2020.10.09. 05:00

GKI - Tovább csökkent a fogyasztói bizalmi index

A GKI fogyasztói bizalmi indexe az áprilisi, csaknem 38 pontos zuhanást követően három hónapon át lassuló ütemben, de emelkedett, majd három hónapja újból csökkenést mutat.
2020.09.16. 10:44

MNB: a cél a teljes versenyképességi fordulat

A Magyar Nemzeti Bank második alkalommal publikálta a Versenyképességi jelentését, benne a Versenyképességi Indexszel, ennek a legfrissebb megállapításait elemzi vendégcikkében a jegybank három szakértője, Baksay Gergely, Hausmann Róbert és Szalai Ákos.
2020.09.03. 09:42

MNB: mérjük objektíven a versenyképességet!

Egy ország versenyképességi helyzetének valós értékeléséhez elengedhetetlen a tényszerű adatokon alapuló és átfogó vizsgálat. Ennek ellenére a legismertebb globális versenyképességi rangsorok jelentős arányban szubjektív felmérésekre támaszkodnak. Az MNB újonnan megjelent Versenyképességi Indexe 154 különböző tényezőt vizsgál, amelyek 95 százaléka objektív adaton alapszik – ezt mutatja be vendégcikkében a jegybank három munkatársa, Csomós Balázs, Szabics András Zsolt és Szalai Ákos.
2020.08.27. 14:46

Összeállt az Index új vezetése

A napokban csaknem harminc új munkatárs kezdi meg a munkát, a főszerkesztő az eddigi vezérigazgató, Szombathy Pál lesz.
2020.07.22. 12:28

Menesztik az Index főszerkesztőjét, Szombathy Pál az új vezérigazgató

Bodolai László, az Index.hu Zrt igazgatósági elnöke kezdeményezte Dull Szabolcs főszerkesztő munkaviszonyának rendes felmondással történő megszüntetését, a korábban megüresedett vezérigazgatói posztra Szombathy Pál igazgatósági tagot kérte fel, és bekerült a társaság igazgatóságába Sztankóczy András, jogász, újságíró is.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018