eur:
389.27
usd:
361.72
bux:
0
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
Belgrád, 2018. október 11.Vásárlók a Lidl áruházlánc egyik új üzleténél Belgrádban 2018. október 11-én. A német cég ezen a napon megnyitotta első tizenhat szerbiai diszkontáruházát. (MTI/EPA/Koca Sulejmanovic)
Nyitókép: MTI/EPA/Koca Sulejmanovic

Van, ahol mennyiségi korlátozás is jön az élelmiszerárstoppal

Lesz, ahol a hatósági árnál olcsóbban is elérhetők lesznek a termékek, de nem lehet bármennyit megvenni.

A Pénzcentrum értesülése szerint a Lidl Magyarország az élelmiszerárstop hatálya alá tartozó tartós élelmiszerekre vonatkozóan mennyiségi korlátozást vezet be a vásárlásra vonatkozóan február 1-jétől.

A portál megkérdezett más kereskedelmi láncokat, hogy követik-e a konkurencia példáját. Az Aldi Magyarország egyelőre vizsgálja a lehetőségét a hatósági áras termékek esetben egy esetleges mennyiségi korlátozás bevezetésének – közölte a diszkontlánc.

A Spar egyelőre nem tervezi a mennyiségi korlátozás bevezetését – mondta el Maczelka Márk, de a Spar Magyarország kommunikációs vezetője hozzátette: "A rendelet hatálya alatt folyamatosan vizsgáljuk majd a készlet alakulását, és amennyiben szükséges, akkor a Spar Magyarország módosíthat jelenlegi áláspontján."

A 2022. február 1. és 2022. május 1. közötti időszakban hat termékre vonatkozóan árstop lesz érvényben Magyarországon. A már érvényben lévő rendeletben megnevezett hatósági áras termékek a következők:

  • kristálycukor (fehér cukor),
  • búzafinomliszt BL 55,
  • finomított napraforgó étolaj,
  • házi sertés comb (ideértve a csontos, bőrös, filézett, darabolt, szeletelt vagy darált formában, akár előrecsomagolva, akár anélkül történő értékesítést is, frissen, hűtve, fagyasztva),
  • csirkemell, csirkefarhát – hát, egyben vagy külön far és szárnyvég (ideértve a csontos, bőrös,filézett, darabolt, szeletelt vagy darált formában, akár előrecsomagolva, akár anélkül történő értékesítést is, frissen, hűtve, fagyasztva),
  • ultra magas hőmérsékleten hőkezelt, 2,8% tömegszázalék zsírtartalmú tehéntej.

Az említett termék vonatkozásában a bruttó kiskereskedelmi ár a kereskedelemről szóló törvény szerinti napi fogyasztási cikkeket értékesítő kereskedő által 2021. október 15. napján alkalmazott bruttó kiskereskedelmi árnál nem lehet magasabb.

A Lidlnél a következő korlátozások lépnek életbe keddtől:

  • kristálycukor: 10 kg
  • búza-finomliszt: 10 kg
  • UHT tej: 12 liter
  • napraforgó-étolaj: 10 liter
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×