eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Érdeklődők a Csárdafesztiválon, az államalapítás ünnepéhez kapcsolódó többnapos Szent István-napi rendezvénysorozat egyik helyszínén a fővárosban, az V. kerületi Vörösmarty téren 2021. augusztus 21-én. A legnépszerűbb és legkülönlegesebb csárdaételeket kóstolhatják meg a látogatók a fesztiválon, amelyet augusztus 20-22. között tartanak a téren.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Meglepő adatokról beszél a szállodaszövetség elnöke

Soha nem látott népszerűségnek örvendett a belföldi pihenés szinte régióktól függetlenül idén nyáron – mondta az InfoRádiónak a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke.

Baldauf Csaba szerint a július és augusztus rekordforgalmat hozott, legalábbis vidéken. Budapesten már ez nem mondható el, igaz, a vártnál ott is valamelyest jobban alakul a nyár utolsó hónapja, köszönhetően a rengeteg utolsó pillanatos foglalásnak. Ezzel együtt még nagyon távoli a „békeidőbeli” kihasználtság, de a szállodások már ennek is örülhettek – jegyezte meg a szakember.

A szállodaszövetség elnöke kiemelte:

szinte régióktól függetlenül a belföldi pihenés soha nem látott népszerűségnek örvendett a nyáron,

és reményeik szerint még fog az ősszel is. Több volt a vendég, mint a tavalyi év azonos időszakában, amiben a SZÉP-kártya is nagy szerepet játszott. Ugyanakkor a januártól augusztusig tartó időszakban 22 százalékkal kevesebb vendégéjszakát regisztráltak 2020-hoz képest a hosszabb bezártság miatt – tette hozzá Baldauf Csaba.

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke azt mondta, a fővárosban jó lenne, ha minden napra jutnak egy Szent István-napi rendezvény, mert akkor valószínűleg a budapesti belföldi vendégéjszakaszámban is komoly növekedést tudnának elérni. Az augusztus 20-i ünnepi hosszú hétvégén egyértelműen látszott, hogy a magyarországi vendégek nagy mértékben vették igénybe a fővárosi szállodák szolgáltatásait: 30-40 százalékos aránnyal szerepeltek az itteni vendégéjszakát.

Baldauf Csaba megjegyezte, számtalan visszajelzést kapott arról, hogy a négy nap során jó pár szálloda telt házzal ment, illetve, hogy az utolsó pillanatban nőtt meg „elképzelhetetlen” mód a kihasználtsága.

„Olyan események történtek a szakmában, amire korábban még nem volt példa”

– tette hozzá.

A soron következő két nagyobb őszi rendezvény hatása a szállodai foglalás tekintetében egyelőre még nem mutatkozik, ami azonban nem azt jelenti, hogy esetlegesen nem lesz szerepe. Az elnök – a korábban nagy lészámokat megmozgató, egyben komoly vendégéjszakákat generáló – sportrendezvényekkel kapcsolatban a VIZA-rendszerre is emlékeztetett, amely értelemében szeptember 1-jétől kötelező bemutatni a szállodákban a család minden tagjának az útiokmányait (személyi igazolvány vagy útlevél), mert ennek hiányában nem engedhetők be.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×