eur:
394.94
usd:
363.31
bux:
65450.33
2024. március 19. kedd Bánk, József
Bezárt olasz étterem Nyíregyházán 2020. november 11-én. A kormány legújabb védelmi intézkedései szerint ettől a naptól az éttermek nem fogadhatnak vendéget. Az étteremben csak az étel elvitele céljából tartózkodhat vendég.
Nyitókép: MTI/Balázs Attila

Visszavonták a pünkösdi nyitásos közlésüket a szállodások

Flesch Tamás, a szakszövetség elnöke ezt a Kormányzati Tájékoztatási Központ cáfolatával indokolta.

Visszavonta a járvány miatti korlátozások feloldásával kapcsolatos, a tagjainak kiküldött tájékoztatóját a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ). A szervet arról tájékoztatta tagjait, hogy pünkösdig nem várható a koronavírus-járvány miatt elrendelt szigorítások feloldása.

A kedd este kiadott közleményben ezt Flesch Tamás, a szövetség elnöke a Kormányzati Tájékoztatási Központ aznapi cáfolatával indokolta.

A vonatkozó kormányrendelet értelmében a szállodák, éttermek jelenleg is működhetnek korlátozásokkal. A tömeges oltást követően korlátozás nélkül, ahogy lehet, kinyithatnak a szektorban működő vállalkozások - áll az MSZÉSZ közleményében.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ keddi közleménye szerint alaptalan, felelőtlen rémhír, hogy pünkösdig zárva kell tartaniuk a szállodáknak és az éttermeknek Magyarországon. A közleményben leszögezték: a kormány nem hozott ilyen döntést.

Kitértek arra is: a brüsszeli forrásból érkező vakcinák nem elegendőek, ezért a kormány Kínával és Oroszországgal is tárgyal a vakcinák beszerzéséről, hogy mielőbb elinduljon a tömeges oltás Magyarországon.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×