INFORÁDIÓ 
2020. július 16. csütörtök
Valter

sertés

hús

árcsökkenés

Ezt teszi a húsárakkal a koronavírus

Ezt teszi a húsárakkal a koronavírus

Infostart
Újabb cikkünk a témában:

Rárohadhat a húsosokra az összes termék, ha nem kapnak hűtőtámogatást. Áresést valószínűsítenek.

Jelentős árcsökkenésre lehet számítani húsfronton, számos tényező hat ebbe az irányba - írja a napi.hu. Természetesen, mindegyik tényezőnek köze van a járványhoz. Az egyik, hogy az idegenforgalom és a vendéglátás visszaesésével jelentős többlet ragadt be a készletekben.

A legnagyobb bajban a sertéstenyésztők vannak.

A kormány május elején döntött arról, hogy az agrárium számára létrejön egy 25 milliárd forintos csomag, de ezt több szereplő kicsinek tartja. A Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetsége szerint a Vidékfejlesztési Program visszamaradt, több mint 70 milliárdos forrását diszkriminációmentesen, azonnal meg kell hirdetni.

A gazdák a hűtőtárolásra szeretnének támogatást, hogy ne vesszen kárba a hús, de mivel ezzel minden országban szenvednek, minden gazda szeretné, ha az ő húsa találna vevőre, ebből következően pedig már akár önköltségi ár alatt is áruba bocsátják termékeiket a húsosok - írja a Népszavára is hivatkozva a portál.

Raskó György agrárközgazdász ugyanakkor nem tart csődhullámtól, szerinte a korábbi magas árak "el voltak szállva", és azok, akik megfelelően félretettek, jól gazdálkodhatnak.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: Pixabay
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018