eur:
394.07
usd:
365.64
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Autós tankol a Mol gyáli töltőállomásán 2020. január 1-jén. A kormány döntése értelmében január 1-jétől emelkedik a biológiai eredetű összetevők bekeverendő aránya az üzemanyagokban, az intézkedéssel Magyarország is csatlakozik a környezetbarát E10-es üzemanyagot használó államokhoz. A régi típusú autót használóknak célszerű ellenőrizni, hogy lehet-e kocsijukba az új üzemanyagból tankolni.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

A benzinkút-bezárás mellett döntött több lánc is

Az alacsony olajár és a jócskán visszaeső kereslet miatt döntenek így a társaságok Magyarországon is.

Elsőként a Shellről derült ki, hogy több benzinkútját is bezárta a visszaesés miatt, ami után a hvg.hu megkérdezte a piaci szereplőket és kiderült, nincsenek egyedül, jó pár létesítmény bezár az országban, vagy pedig lecsökkentik a nyitva tartási idejét.

A Shell 189 magyarországi állomása közül 15 zárt be. Ezek olyan településeken, térségekben találhatók, ahol több kútjuk is van. Mindegyiknél jelzik, hogy hol van a legközelebbi töltőállomás. A töltőállomás-hálózatuk körülbelül 60 százalékában csökkentett nyitvatartási idő van érvényben, amit feltüntetnek weboldalukon és az applikációjukban. A döntéseket a magyarországi székhelyen hozzák meg, és nem a konkrét kutat üzemeltető szerződéses partner határoz.

A Mol válaszából kiderült, hogy a 468 magyarországi benzinkút 25 százalékánál rövidítették a nyitvatartási időt, a jövőben ezt a forgalomhoz igazítják majd. A cég

május végétől 28 töltőállomást zár be ideiglenesen,

olyanokat, amelyek közelében található másik Mol töltőállomás. Továbbá 181 kút nyitvatartási idejét változtatják meg.

Az OMV is rövidítette jó néhány kútja nyitvatartását, erről egy listán lehet tájékozódni.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×