eur:
393.65
usd:
369.32
bux:
65754.11
2024. április 23. kedd Béla
Virágzó almafa az Újfehértói Gyümölcstermesztési Kutató- és Szaktanácsadó Nonprpfit Közhasznú Kft. gyümölcsösében, Újfehértón 2014. április 10-én. A megszokottól két-három héttel hamarabb virágoznak a gyümölcsfák. A fiatal virágok még nagyon sérülékenyek, a hajnali hidegek komoly veszélyt jelenthetnek, és a méhek sem olyan intenzívek még, így nem indult be a beporzás.
Nyitókép: Balázs Attila

Vagy káprázatos lesz a gyümölcstermés, vagy tragikus

A szakértő látja a korai rügyfakadást, de a tavaszi fagyok veszélyeit is.

Kockázatos, hogy szokatlanul enyhe volt a tél, korai rügyfakadás tapasztalható, emiatt erősebb lehet a fertőzés a gyümölcsökre, és még a tavaszi fagyok sem kizártak - de azért jónak tűnik az idei gyümölcstermés a Magyar Nemzet összeállítása alapján, amely Apáti Ferencet, a FruitVeb Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács alelnökét idézi.

A szakember a tavaszi fagyok jelentette kockázattal kapcsolatban arra figyelmeztetett: az átlagosnál melegebb volt a tavalyi év utolsó két hónapjában, leszámítva a debreceni fagyot.

Amennyiben nincs fagy, az a kártevők elszaporodásához vezethet, ennek ellenére a tavalyi gyenge évet azért a szakember szerint túl lehet szárnyalni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Nagyon lassan gyógyulnak a költségvetés fájdalmas sebei

Nagyon lassan gyógyulnak a költségvetés fájdalmas sebei

Az év első három hónapjában az áfabevételek még mindig gyengén muzsikálnak, a kamatkiadások mindenre rátelepednek, a közösségi közlekedésre most kirívóan többet költ az állam, viszont a rezsivédelmi kiadások visszafogottabbak. Ezt lehet kiolvasni az államháztartás idei első negyedéves részletes folyamataiból, ami tulajdonképpen nem hozott nagy meglepetéseket, hiszen a magyar gazdaság tavalyi recesszióból történő kilábalása is lényegesen lassabb, mint korábban várták.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×