eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Pixabay

Felvásárlással terjeszkedne az egyik legnagyobb hazai baromfifeldolgozó

Jóváhagyta a Gazdasági Versenyhivatal a hazai baromfiszektort átalakító felvásárlást, így jelentős feldolgozó kapacitással bővítheti portfólióját az egyik legnagyobb hazai csirke előállító és feldolgozó cégcsoport.

Megvette a magyar tulajdonban lévő Master Good Kft. az angol tulajdonú Sága Zrt.-t, - közölte a Master Good. Miután a tranzakciót jóváhagyta a Gazdasági Versenyhivatal, hétfőn a vételár kiegyenlítésével le is zárták az ügyletet.

A Bárány család tulajdonában lévő, kisvárdai székhelyű Master Good cégcsoport a magyarországi csirketermelés és -feldolgozás több mint 40 százalékát adja, értékesítésének nagyobb részét az export teszi ki. Az ország másik felében, Vas megyében, Sárváron működő - és eredetileg alapvetően pulykafeldolgozással foglalkozó - Sága Zrt. az elmúlt évek gazdasági nehézségei ellenére, többszörös átalakítás és termékkörbővítés után piacvezető tovább-feldolgozott baromfitermékeket gyártó vállalatává vált. A Sága egyébként 2003-ban került brit Bernard Matthews csoport tulajdonába, és évekig meghatározó szereplője volt a hazai pulykaágazatnak. Fő piaca az Egyesült Királyság volt. 2016-ban a Bernard Matthews a Boparan Holdings tulajdonába került, és ezzel a Sága Foods Zrt. Nagy-Britannia legnagyobb csirkés cégét, a 2Sisters Foodot is birtokló csoport részévé vált. A Boparan Holdings a Bernard Matthews megszerzésével a brit pulykapiacon is a legnagyobb szereplővé vált.

A Master Good összesen csaknem 2000 munkavállalót foglalkoztat, amit a Sága 260 dolgozója egészít majd ki a jövőben.

A tranzakció szorosan illeszkedik a Master Good cégcsoport hosszú távú stratégiájába, amely szerint bővíteni szeretné a termékkínálatát - írta a közleményben Bárány László, a Master Good tulajdonosa.

A jövőben komoly technológiai fejlesztéseket terveznek a sárvári üzemben is, a beruházások célja a hatékonyság növelése és új, magas minőségű termékek fejlesztése.

A belföldi piacon való növekedés mellett nagy hangsúlyt kap az exportértékesítés növelése, ehhez a világ 43 országába exportáló Master Good piaci kapcsolatai és tapasztalatai biztosítanak kellő szakmai hátteret - áll a közleményben.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×