INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 3. hétfő
Hermina

baromfiipar

felvásárlás

növekedés

Felvásárlással terjeszkedne az egyik legnagyobb hazai baromfifeldolgozó

Felvásárlással terjeszkedne az egyik legnagyobb hazai baromfifeldolgozó

Infostart / MTI

Jóváhagyta a Gazdasági Versenyhivatal a hazai baromfiszektort átalakító felvásárlást, így jelentős feldolgozó kapacitással bővítheti portfólióját az egyik legnagyobb hazai csirke előállító és feldolgozó cégcsoport.

Megvette a magyar tulajdonban lévő Master Good Kft. az angol tulajdonú Sága Zrt.-t, - közölte a Master Good. Miután a tranzakciót jóváhagyta a Gazdasági Versenyhivatal, hétfőn a vételár kiegyenlítésével le is zárták az ügyletet.

A Bárány család tulajdonában lévő, kisvárdai székhelyű Master Good cégcsoport a magyarországi csirketermelés és -feldolgozás több mint 40 százalékát adja, értékesítésének nagyobb részét az export teszi ki. Az ország másik felében, Vas megyében, Sárváron működő - és eredetileg alapvetően pulykafeldolgozással foglalkozó - Sága Zrt. az elmúlt évek gazdasági nehézségei ellenére, többszörös átalakítás és termékkörbővítés után piacvezető tovább-feldolgozott baromfitermékeket gyártó vállalatává vált. A Sága egyébként 2003-ban került brit Bernard Matthews csoport tulajdonába, és évekig meghatározó szereplője volt a hazai pulykaágazatnak. Fő piaca az Egyesült Királyság volt. 2016-ban a Bernard Matthews a Boparan Holdings tulajdonába került, és ezzel a Sága Foods Zrt. Nagy-Britannia legnagyobb csirkés cégét, a 2Sisters Foodot is birtokló csoport részévé vált. A Boparan Holdings a Bernard Matthews megszerzésével a brit pulykapiacon is a legnagyobb szereplővé vált.

A Master Good összesen csaknem 2000 munkavállalót foglalkoztat, amit a Sága 260 dolgozója egészít majd ki a jövőben.

A tranzakció szorosan illeszkedik a Master Good cégcsoport hosszú távú stratégiájába, amely szerint bővíteni szeretné a termékkínálatát - írta a közleményben Bárány László, a Master Good tulajdonosa.

A jövőben komoly technológiai fejlesztéseket terveznek a sárvári üzemben is, a beruházások célja a hatékonyság növelése és új, magas minőségű termékek fejlesztése.

A belföldi piacon való növekedés mellett nagy hangsúlyt kap az exportértékesítés növelése, ehhez a világ 43 országába exportáló Master Good piaci kapcsolatai és tapasztalatai biztosítanak kellő szakmai hátteret - áll a közleményben.

Nyitókép: Pixabay
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018