eur:
394.04
usd:
365.7
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Pixabay

Óriási a különbség a falusi csokos településeken

Élénkül az érdeklődés a falusi családi otthonteremtési kedvezmény (csok) iránt, a legkedveltebb helyeken fővárosi árak jellemzők - olvasható a Magyar Nemzetben.

Az egyik legnagyobb ingatlanhirdetési portál, az ingatlan.com által a lap számára készített összeállításból kiderült: a Balaton-parti és a tóhoz közeli, továbbá a jó közlekedési kapcsolattal rendelkező Pest és Fejér megyei helységek a legkeresettebbek a falusi csokkal érintett települések közül.

Van, ahol budapesti árszínvonal jellemző, ám van, ahol egy-kétmillió forintért is lehet házat venni. Az átlagárak 10 százalékot meghaladó növekedést mutatnak azóta, hogy tudni lehet az új támogatási formáról.

A falusi csok településein az átlagos négyzetméterár jelenleg 88 ezer forint.

Egy éve 79 ezer forint volt az átlag. Egy ingatlan jellemző átlagára eközben nyolcmillióról kilencmillió forintra emelkedett.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×