eur:
393.83
usd:
367.74
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk
Rüsselsheim, 2017. március 6.Adam Opelnek, az Opel autógyár alapítóinak, Carl, Wilhelm, Heinrich, Friedrich és Ludwig Opel apjának a szobra az autógyár rüsselsheimi székházának bejárata előtt 2017. március 6-án. Ezen a napon Párizsban bejelentették, hogy a General Motors (GM) amerikai autógyártó 2,2 milliárd euróért (2,33 milliárd dollárért) eladja veszteséges európai érdekeltségeit a PSA francia konszernnek. A megállapodás értelmében a PSA-csoport tulajdonába kerül az Opel és a brit testvérmárka, a Vauxhall. (MTI/EPA/Armando Babani)
Nyitókép: MTI/EPA/Armando Babani

Sok alkalmazott önként elhagyja az Opelt

Nagy az átalakítás az Opel rüsselsheimi központjában: 2000 dolgozót egy francia vállalathoz helyeznének. Közülük sokan úgy döntöttek, inkább elhagyják az autógyárat.

Az Opel fejlesztési központjából 2000 alkalmazottat egy francia céghez irányítanának át. Ezt sok dolgozó elutasítja, köztük mérnökök százai, ők inkább távoznának az Opeltől.

A németországi autógyártót megvásároló francia Peugeot konszern végkielégítést fizet a távozóknak

- írja a Handelsblatt cikke alapján a Portfolio.

Az is a tervek között szerepel, hogy az Opel fejlesztési központját eladják a francia Segula cégnek. Az IG Metall fémipari ágazati szakszervezet szerint az 1340 alkalmazott távozásával gyakorlatilag megtörténik a PSA által célként kitűzött leépítés, így a fejlesztési központ eladásáról folytatott tárgyalásokat azonnal le kell állítani.

A Segula célja az, hogy az észak- és kelet-európai régiót ellátó egyik fontos autófejlesztővé lépjen elő, ehhez azonban az eredeti tervek szerint legalább 1500 alkalmazottal kellene startolnia.

Ezzel szemben az eddigi jelentkezések alapján csupán nagyjából 1000 fő alkothatja a fejlesztői gárdát, amely a rüsslesheimi Opel-központból kapott 20 épületben kezdi el a munkát.

2017. március 6-án Párizsban bejelentették, hogy a General Motors (GM) amerikai autógyártó 2,2 milliárd euróért (2,33 milliárd dollárért) eladja veszteséges európai érdekeltségeit a PSA francia konszernnek.

A megállapodás értelmében a PSA-csoport tulajdonába került az Opel és a brit testvérmárka, a Vauxhall.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×