eur:
393.31
usd:
374.79
bux:
0
2023. szeptember 28. csütörtök Vencel
Rüsselsheim, 2017. március 6.Adam Opelnek, az Opel autógyár alapítóinak, Carl, Wilhelm, Heinrich, Friedrich és Ludwig Opel apjának a szobra az autógyár rüsselsheimi székházának bejárata előtt 2017. március 6-án. Ezen a napon Párizsban bejelentették, hogy a General Motors (GM) amerikai autógyártó 2,2 milliárd euróért (2,33 milliárd dollárért) eladja veszteséges európai érdekeltségeit a PSA francia konszernnek. A megállapodás értelmében a PSA-csoport tulajdonába kerül az Opel és a brit testvérmárka, a Vauxhall. (MTI/EPA/Armando Babani)
Nyitókép: MTI/EPA/Armando Babani

Sok alkalmazott önként elhagyja az Opelt

Nagy az átalakítás az Opel rüsselsheimi központjában: 2000 dolgozót egy francia vállalathoz helyeznének. Közülük sokan úgy döntöttek, inkább elhagyják az autógyárat.

Az Opel fejlesztési központjából 2000 alkalmazottat egy francia céghez irányítanának át. Ezt sok dolgozó elutasítja, köztük mérnökök százai, ők inkább távoznának az Opeltől.

A németországi autógyártót megvásároló francia Peugeot konszern végkielégítést fizet a távozóknak

- írja a Handelsblatt cikke alapján a Portfolio.

Az is a tervek között szerepel, hogy az Opel fejlesztési központját eladják a francia Segula cégnek. Az IG Metall fémipari ágazati szakszervezet szerint az 1340 alkalmazott távozásával gyakorlatilag megtörténik a PSA által célként kitűzött leépítés, így a fejlesztési központ eladásáról folytatott tárgyalásokat azonnal le kell állítani.

A Segula célja az, hogy az észak- és kelet-európai régiót ellátó egyik fontos autófejlesztővé lépjen elő, ehhez azonban az eredeti tervek szerint legalább 1500 alkalmazottal kellene startolnia.

Ezzel szemben az eddigi jelentkezések alapján csupán nagyjából 1000 fő alkothatja a fejlesztői gárdát, amely a rüsslesheimi Opel-központból kapott 20 épületben kezdi el a munkát.

2017. március 6-án Párizsban bejelentették, hogy a General Motors (GM) amerikai autógyártó 2,2 milliárd euróért (2,33 milliárd dollárért) eladja veszteséges európai érdekeltségeit a PSA francia konszernnek.

A megállapodás értelmében a PSA-csoport tulajdonába került az Opel és a brit testvérmárka, a Vauxhall.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.28. csütörtök, 18:00
Áder János
volt köztársasági elnök, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kuratóriumi elnöke
Az ukrajnai háború nagyon fontos tanulságokkal jár Kína számára - Ezekre a fegyverekre különösen oda kell figyelniük

Az ukrajnai háború nagyon fontos tanulságokkal jár Kína számára - Ezekre a fegyverekre különösen oda kell figyelniük

Kína az orosz-ukrán háború kirobbanása óta nagy figyelemmel követi az eseményeket, és ez nem véletlen: a nagyhatalom haditechnikája és katonai doktrínái főleg szovjet/orosz alapokon nyugodnak, így Moszkva relatív sikertelensége aggodalommal töltheti el Pekinget akkor, amikor egy esetleges Tajvan elleni akciót tervez. Különösen nagy figyelmet kapnak a háború egyik legegyszerűbb fegyverei: a különféle aknák - Írja a The Diplomat.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×