INFORÁDIÓ 
2019. december 9. hétfő
Natália

mol

hernádi zsolt

trendek

háttérbeszélgetés

Hernádi Zsolt, a Mol-csoport elnök-vezérigazgatója beszédet mond a ThyssenKrupp Industrial Solutions AG ügyvezető igazgatójával az 1,2 milliárd euróból (390 milliárd forint) létrehozandó poliol üzem tervezési, beszerzési és kivitelezési feladataihoz kapcsolódó szerződések aláírásán a budapesti Four Seasons Hotelben 2018. szeptember 12-én. A beruházás 200 munkahelyet teremt majd a Borsod-megyei Tiszaújvárosban, a Mol-csoport magyarországi petrolkémiai központjában.

Hernádi Zsolt: a bérverseny miatt elvérezhetnek az alacsony termelékenységű cégek

InfoRádió

A Mol csütörtöki éves közgyűlése után a cég elnök-vezérigazgatója, Hernádi Zsolt egy háttérbeszélgetésen vett részt. Elemezte a főbb trendeket, beszélt egyebek mellett a földgáz-piacról, a műanyagok jövőjéről és az INA-ról.

Hernádi Zsolt a háttérbeszélgetésen a Mol jövőjével kapcsolatban hangsúlyozta, hogy meghatározó számukra a petrolkémia, ám emellett nagy hangsúlyt fektetnek a műanyagok újrafeldolgozására is. Hozzátette: egy olyan üzemet vásárolt a Mol, ahol nem a szokásos mechanikai módon, hanem kémiai úton választják szét a műanyag hulladékot.

A Mol számára ezek a belső változások azért is fontosak, mert figyelnek a társadalmi változásokra, arra, hogy az emberek környezettudatosabbak.

Földgáz

Az ellátásbiztonság szempontjából minél több forrásból érkezik földgáz Magyarországra, annál jobb az országnak - közölte az elnök-vezérigazgató. Szerinte ez piaci szempontból is fontos, mert "molekula és molekula közötti árverseny tud kialakulni", vagyis nemcsak fiktív kereskedési mennyiségek lesznek, hanem tényleges verseny.

A gáz és gázelosztás szempontjából előny Magyarország sík terepe, így minden bizonnyal itt vezetnek majd keresztül a különböző gázvezetékek - mondta Hernádi Zsolt, hangsúlyozva: LNG-, tehát cseppfolyósföldgáz-terminálokra szükség van, de ezek csak kiegészítő földgázforrások, eleve kisebb mennyiségű és drágább az LNG a vezetékes gáznál.

A horvát leány, az INA

A Mol arra törekszik, hogy a lehető leghatékonyabban működtesse az INA-t a piac szabályai szerint.

"Mivel a horvát kormánnyal semmilyen olyan nyitott kérdésünk nincs, ami az együttműködést operatív szinten akadályozná, ezért úgy is működtetjük az INA-t, ahogy egy piaci vállalatnak működnie kell.

Munkaerőpiaci folyamatok

Hernádi Zsolt szerint keresleti piac alakult ki, így a béremelések időszaka hatékonyságnövelésre kényszeríti a legtöbb vállalatot. A szakember szerint ez egyfajta tisztító folyamat, és azon vállalatok el fognak tűnni, amelyek nem képesek hatékonyságuk növelésére.

Új Mol-székház

A Kopaszi-gáton épülő új székházról az elnök-vezérigazgató elmondta: a projekt most ütemterv szerint halad. A laza talaj miatt 18 méterrel a felszín alá kell leérnie az épületnek, ezen dolgoznak most.

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Kapcsolódó hang

Mol háttérbeszélgetés - Hernádi Zsolt
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018