eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Autók a MOL Limo közösségi autómegosztó szolgáltatás bemutatóján a Kopaszi-gát Öbölházában 2018. január 25-én. Budapesten 200 benzines és 100 elektromos járművel indult a szolgáltatás, a Mol elektromos töltőhálózatot is épít. A Mol Limo 60 négyzetkilométeren a főváros 10 kerületére terjed ki, az autók parkolásáért a felhasználóknak nem kell fizetniük. Minden megosztott használatú jármű 5-10 magántulajdonút vált ki, ami csökkentheti a forgalmat és a parkolási területet, ezzel több területet hagy meg a városok lakóinak és hozzájárul a légszennyezés mérsékléséhez.
Nyitókép: Máthé Zoltán

Vírusként terjedhet tovább az "autós Bubi"

Még az idén megkezdik a budapesti Mol Limo közösségi autóbérlési szolgáltatás kiterjesztésének előkészítését - és nem is csak Magyarországon. Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt erről.

Újabb magyar és akár külföldi városokban is elindulhat a Mol Limo szolgáltatás - mondta el az InfoRádióban a vállalat elnök-vezérigazgatója. Hernádi Zsolt szerint Magyarországon a nagyobb városokban, valamint Közép-Európában azokon a helyeken valósulhat meg, ahol adott a Mol jelenléte.

"Nem szeretnék dátumot mondani erre; az üzlet a növekedésben érdekelt. Ahhoz, hogy növekedni tudjon, meggyőző számokat kell nekünk mutatni, hogy megéri, és megkapja az újabb beruházási lehetőséget. Egyébként a számok a tervezettnél jobban is alakulnak, de amint elérik azt a pontot, hogy látjuk, hogy érdemes üzemszerűen továbbvinni, akkor fogjuk engedni. Szerintem

ebben az évben már fogják vizsgálni, hogy más városokban is legyen"

- mondta a közösségi kocsimegosztási rendszerről az InfoRádió Aréna című műsorában Hernádi Zsolt.

Mint fogalmazott, a Mol egyre inkább mobilitást és kilométereket szeretne értékesíteni, nem csupán üzemanyagot.

"Ebbe beletartozik a tömegközlekedés is. Így tehát

többségi tulajdont vásároltunk egy ITK Holding nevű cégben Debrecenben, amelyik már most is városok számára nyújt kilométer-értékesítést, tehát autobuszokat, amikkel kilométereket adnak el,

és a cég autóbuszgyártással is foglalkozik. Mi ebben egy nagyon komoly jövőt látunk, és nem csak Magyarországon, hanem a környező országokban is, pont úgy, mint a Limo vagy a Bubi bicikli esetében, amiket lehet tovább vinni."

Pozsonyban már elindult a vállalathoz tartozó, jól teljesítő Slovnaft kerékpárkölcsönzője.

A Slovnaftra kitérve elmondta még, 100 millió dolláros nettó nyereséggel gyarapítja a vállalatot.

Terveik szerint azért az üzemanyag-értékesítés még évtizedekig a fő tevékenysége lesz a Molnak.

Hernádi Zsolt Mol-elnök-vezérigazgató hétfőn az InfoRádió Aréna című műsorának vendége volt. Tekintse meg az adást!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×